Electrolux Newsroom Netherlands

Rotterdamse studenten geselecteerd voor Electrolux Design Lab 2013

Foto's

Twee Nederlandse designstudenten van de Willem de Kooning Academie zijn door de eerste selectieronde van Electrolux Design Lab 2013 gekomen. De inzendingen van Suzanne van Beest en Ermi van Oers zijn gekozen uit meer dan 1.700 inzendingen. Beide concepten draaien om Social Cooking, een van de drie thema’s onder het overkoepeld concept Inspired Urban Living van 2013. Hierbij gaat het om de groeiende urbanisatie, waarbij ruimte schaarser wordt doordat mensen steeds dichter bij elkaar gaan wonen.

2D Smart Kitchen
De 2D Smart Kitchen van Ermi van Oers bespaart zowel tijd als ruimte. Het is een volledig in de muur gemonteerde keuken die automatisch recepten voorstelt en uitlegt, op een slimme manier ingrediënten kiest en zichzelf schoonmaakt na het koken. In de muur zitten onder andere koelkasten met verschillende temperaturen, zuurstofloze vershoudlades en een combi-oven. Alle apparaten hebben ingebouwde displays en weegschalen. De 2D Kitchen speelt in op het groeiende ruimtegebrek waar veel mensen mee kampen in hun woning. Ermi van Oers wil hiermee aantonen dat design een rol kan spelen in de oplossing voor dit probleem.

BioBoy
Suzanne van Beest bedacht met de Bioboy speelgoed dat kinderen alles leert over het voedsel dat ze dagelijks op hun bord krijgen. Het is een interactief ecosysteem in de vorm van een doorschijnende bol die door het huis zweeft. In de Bioboy kunnen kinderen verschillende ecosystemen creëren en verzorgen via een mobiele app. Wanneer het kind goed voor zijn wereld zorgt, kan hij daar letterlijk de vruchten van plukken: alles wat groeit in de bol, kan uiteindelijk worden geoogst. Met de BioBoy wil Suzanne van Beest laten zien dat de groeiende tweedeling in voedselproblematiek, hongersnood aan de ene kant en zwaarlijvigheid aan de andere kant, verkleind kan worden door onze kinderen te leren hoe ze de juiste keuzes kunnen maken.

Design Lab 2013
De ontwerpwedstrijd is begin dit jaar gestart en bestaat uit vijf stadia, zodat de deelnemer zich tijdens het proces op de verschillende onderdelen van de conceptontwikkeling kan richten. De eerste fase is zojuist gesloten en bestond uit het inzenden van een concept. De volgende stappen zijn conceptcreatie, visuele presentatie, technische specificaties en uiteindelijk de finale in oktober 2013. De meer dan 100 ingezonden ideeën uit 29 verschillende landen zijn te zien op electrolux.com/electroluxdesignlab. Hier kan tot 1 mei 2013 ook op de concepten gestemd worden. De concepten die de meeste stemmen van het publiek en de Electrolux professionals krijgen, gaan door naar de volgende ronde. Hun bedenkers maken kans op de hoofdprijs van € 5.000,00 en een betaalde stageplek voor zes maanden bij een van de Electrolux design centra.

Einde

  • Voor meer informatie over Design Lab 2013 bezoek electrolux.com/electroluxdesignlab
  • Electrolux Facebook facebook.com/ElectroluxAppliances
  • De 2D Smart Kitchen: electroluxdesignlab.com/en/?post_type=submission&p=6718
  • De BioBoy: electroluxdesignlab.com/en/?post_type=submission&p=7236
  • Twitter twitter.com/Electrolux
  • Flickr flickr.com/photos/Electrolux-design-lab
  • Pinterest pinterest.com/Electrolux
  • Instagram instagram.com/electrolux

Contactpersonen bij Electrolux Home Products (Nederland) B.V.
Vincent Goffin
Tel. +32 2 716 24 94/Mob. +32 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Rosalie Buijel
Tel. +31 172 468 151
rosalie.buijel@electrolux.nl

Bewaar en deel dit artikel