Electrolux Newsroom Netherlands

Nederlandse student in halve finale Electrolux Design Lab 2013

De Electrolux Design Lab 2013 competitie wordt steeds spannender voor de Nederlandse designstudente Ermi van Oers. Van Oers is met haar 2D keuken-ontwerp doorgedrongen tot de halve finale van de wereldwijde ontwerpwedstrijd waaraan maar liefst 1.700 studenten uit 60 landen hebben meegedaan. Met haar concept speelt Ermi in op het groeiende ruimtegebrek waar veel mensen mee kampen in hun woning en voldoet de studente aan de opdracht om oplossingen te vinden voor urban living. Mocht Ermi in de finale komen dan maakt ze kans op 5.000 euro en een betaalde buitenlandse stageplek bij een Electrolux Design Center.

De halve finalisten van Electrolux Design Lab 2013 werden dit jaar door een jury gekozen bestaande uit werknemers van Electrolux Design, de Research & Development afdeling en Marketing. Daarnaast heeft het publiek de afgelopen weken hun stem kunnen uitbrengen via een online stemsysteem. De halve finalisten zijn gekozen uit meer dan 1.700 inzendingen uit 60 landen en hebben reeds verschillende stadia doorlopen: van conceptfase tot het aanbrengen van de visuele details. In de halve finale zullen de deelnemers de functionaliteit verder moeten uitwerken.*

Thomas Johansson, Design Director en jury voorzitter, is onder de indruk van de inzendingen: “De inzendingen van Design Lab 2013 zijn verrassend, uitdagend en van hoge kwaliteit. Het is een geweldige ervaring om jong talent online te kunnen begeleiden bij de uitwerking van hun concepten. We zien nu al dat goede ideeën veranderen in geweldige concepten. We zijn dan ook erg benieuwd hoe het zich de komende maanden verder zal ontwikkelen.”

Finale in oktober
Uiteindelijk worden de acht beste ontwerpen uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen in de finale op 16 oktober in Stockholm, Zweden. Tijdens deze finale worden de concepten gepresenteerd aan de jury, die vervolgens de eerste prijs aan het meest baanbrekende concept zal uitreiken. De winnaar ontvangt 5.000 euro en een betaalde stageplek bij een Electrolux Design Center. De nummer twee en drie ontvangen respectievelijk 3.000 euro en 2.000 euro. De “People’s Choice Award” gaat naar het concept dat van het publiek de meeste stemmen ontvangt.

###

Noot voor de redactie
* Electrolux Design Lab bestaat uit vijf stadia:
Stadium 1 indienen concept – 15 maart 2013
Stadium 2 Concept ontwikkeling – 1 Mei 2013
Stadium 3 Visuele ontwikkeling – 5 Juni 2013
Stadium 4 Ontwikkeling van de functionaliteit – 1 augustus 2013
Stadium 5 Design Lab Finale – 16 oktober 2013

 

Contactpersonen bij Electrolux Home Products (Nederland) B.V.
Vincent Goffin
Tel. +32 2 716 24 94/Mob. +32 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Rosalie Buijel
Tel. +31 172 468 151
rosalie.buijel@electrolux.nl


Over Electrolux Group
Electrolux is wereldwijd toonaangevend op het gebied van apparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik en levert elk jaar ruim 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 150 landen. Het bedrijf richt zich op innovatieve oplossingen met ontwerpen waarover nagedacht zijn. Alle noviteiten zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek om de consument in alle wensen tegemoet te komen. Producten van Electrolux zijn onder andere koelkasten, vaatwassers, airconditioners en kleine huishoudelijke apparaten. Vermaarde productmerken zoals AEG, Electrolux en Zanussi behoren tot Electrolux Groep. In 2011 had de Groep een omzet van SEK 102 miljard en had 58.000 werknemers in dienst. Voor meer nieuws over Electrolux bezoekt u http://www.electrolux.nl. Voor meer informatie over AEG bezoekt u http://www.aeg.nl en voor informatie over Zanussi bezoekt u http://www.zanussi.nl.

 

 

Bewaar en deel dit artikel