Electrolux Newsroom Netherlands

Electrolux benoemd tot wereldleider in productie van duurzame huishoudelijke apparatuur

Voor het derde jaar op rij werd Electrolux uitgeroepen tot wereldleider op het niveau van duurzame productie van huishoudelijke apparatuur in het RobecoSAM’s Sustainability Yearbook. In dit overzicht worden bedrijven jaarlijks gerangschikt volgens hun prestaties met betrekking tot duurzaamheid.

Het jaarboek evalueert de prestaties van bedrijven op het gebied van duurzaamheid door hen de categorie goud, zilver of brons toe te kennen. Het bedrijf dat de beste score haalt in elk van de 59 geselecteerde industrieën wordt benoemd tot RobecoSam Industry Leader. Van de tien deelnemende bedrijven in de categorie huishoudelijke apparatuur behaalde Electrolux de hoogste score, en werd bekroond met de “Gold Class” prijs.

“Wij willen de beste internationale producent van huishoudelijke apparatuur zijn. Om dat doel te bereiken, moeten we eveneens leider zijn op het vlak van duurzaamheid,” verklaarde Henrik Sundström, vice-president van de Group Sustainability Affairs bij Electrolux. “We zijn heel trots op onze leiderspositie in het Sustainability Yearbook, vooral omdat er dit jaar een groter aantal bedrijven onderzocht werd en de inschrijvingsvoorwaarden steeds strenger worden.”

De bedrijven die opgenomen zijn in het jaarboek van RobecoSAM werden beoordeeld op de duurzaamheid van hun prestaties in drie domeinen: economisch, milieuvriendelijk en sociaal.

“Vernieuwing, kwaliteit en het imago zijn belangrijke factoren waarin bedrijven in deze sector zich weten te onderscheiden. Bovendien bekommeren grote bedrijven zich tegenwoordig steeds meer om de veiligheid en het ecologische aspect gedurende de volledige levenscyclus van het product.”

Voor meer informatie, kan u terecht op: http://yearbook.robecosam.com/.

###

Voor het downloaden van tekst- en beeldmaterialen en voor informatie over alle noviteiten https://newsroom.electrolux.com/nl

Contactpersonen bij Electrolux Home Products (Nederland) B.V.
Vincent Goffin
Tel. +32 2 716 24 94/Mob. +32 477 34 78 30
vincent.goffin@electrolux.be

Rosalie Buijel
Tel. +31 172 468 151
rosalie.buijel@electrolux.nl

Over Electrolux Group
Electrolux is wereldwijd toonaangevend op het gebied van apparaten voor huishoudelijk en professioneel gebruik en levert elk jaar ruim 40 miljoen producten aan klanten in meer dan 150 landen. Het bedrijf richt zich op innovatieve oplossingen met ontwerpen waarover nagedacht zijn. Alle noviteiten zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek om de consument in alle wensen tegemoet te komen. Producten van Electrolux zijn onder andere koelkasten, vaatwassers, airconditioners en kleine huishoudelijke apparaten. Vermaarde productmerken zoals AEG, Electrolux en Zanussi behoren tot Electrolux Groep. In 2012 had de Groep een omzet van SEK 110 miljard en had 61.000 werknemers in dienst. Voor meer nieuws over Electrolux bezoekt u http://www.electrolux.nl. Voor meer informatie over AEG bezoekt u http://www.aeg.nl en voor informatie over Zanussi bezoekt u http://www.zanussi.nl

Bewaar en deel dit artikel