Electrolux Newsroom Netherlands

ÖKOMix. Wast aantoonbaar schoner en zachter

Foto's

Alphen aan de Rijn, 21 januari 2015 –  Wassen met een superieur resultaat. Het kan. De AEG ÖKOMix wasmachines zijn de enige wasmachines die wasmiddel en wasverzachter eerst met het water mengen. Pas daarna wordt de mix gelijkmatig over de was verdeeld. Stuk voor stuk, vezel voor vezel krijgt al het wasgoed dezelfde, verzorgende behandeling. Zo wordt de was aantoonbaar schoner, zachter en frisser. Juist omdat ÖKOMix machines het wasmiddel optimaal gebruiken, wassen ze op 30 graden even schoon als andere machines op 40 graden. Daardoor besparen ze per wasbeurt tot wel 50% op de energiekosten en zijn ze zo veilig dat ze het Woolmark Green certificaat hebben gekregen.

Schoner, zachter, zuiniger en veiliger. ÖKOMix is op elk vlak superieur.

Uitbreiding van de ÖKOMix technologie richt zich nu ook op de wasverzachter
Net zoals crèmespoeling, maken wasverzachters de vezels glad en zacht. Bij volledige werking zorgt het voor zachtere stof, glanzend uiterlijk en een frissere geur. Deze werking komt volledig tot zijn recht dankzij de nieuwe ÖKOMix technologie.

Uit onderzoek door AEG is gebleken dat het merendeel van de consumenten wasverzachter gebruikt om de was zachter en frisser te maken.Met de verbeterde en doorontwikkelde technologie van deze wasmachine speelt AEG in op het wasgedrag van de consument. Dit resulteerde in de ÖKOMix, de wasmachine die 50% minder energie verbruikt dan een wasmachine met een A+++ energielabel, en is Woolmark Green gecertificeerd. Recent is de ÖKOMix technologie verder doorontwikkeld. Niet alleen wasmiddel maar ook wasverzachter wordt nu voorgemengd. Daarnaast is de range uitgebreid met meer modellen. Dit filmpje toont alle voordelen van s werelds meest energie-efficiënte wasmachine tot nu toe.

Vroeger stond ‘groene fashion’ enkel voor duurzaam geproduceerde kleding. Tegenwoordig staat het ook voor duurzaam wassen, wat leidt tot een besparing van water, energie en wasmiddel. Uit onderzoek door AEG is gebleken dat Nederlanders steeds milieubewuster worden. 9 op de 10 mensen vindt het belangrijk dat een wasmachine energiezuinig is.

Bij de traditionele wasmachines worden kleding, water en wasmiddel gemengd in de trommel. Dit kost meer tijd om het wasmiddel volledig op te laten lossen. Bij de ÖKOMix wasautomaat wordt de kleding eerst met water bevochtigd, daarna wordt water en zeep buiten de trommel met elkaar vermengd alvorens het met de DirectSpray op de kleding wordt gesproeid. Dit zorgt voor een superieure was efficiëntie met een zeer laag energieverbruik. Ook helpt dit om de verkleuring van de kleding tegen te gaan. Dankzij de Mix & Spray wordt voorkomen dat er geconcentreerde wasmiddelvlekken (bleekvlekken) ontstaan door niet volledig opgelost wasmiddel.

Goed voor het milieu, goed voor het wasgoed
Het OptiSense systeem zorgt voor een effectieve wasbeurt. De lengte van de wasbeurt is bijvoorbeeld aangepast aan het gewicht van het wasgoed. Dankzij de gelijkmatige verdeling is deze manier van wassen niet alleen goed voor het milieu, maar behandelt het ook de kledingstoffen met een uitzonderlijke zorg, zonder dat het leidt tot onnodige slijtage. De ÖKOInverter motor (permanente magneetmotor), met 10 jaar garantie, bespaart veel energie en is zeer krachtig in zijn prestaties. De efficiëntie is dus ongeveer 75%, dat wil zeggen 50% hoger dan bij een normale inverter motor.

De nieuwe modellen ÖKOMix zijn:

L79496NFL
L89469NFL

De vanaf prijs is 799 euro. In het voorjaar volgen de 1600 toeren modellen.

AEG verkent de toekomst van kleding
Het concept kleding begint te verschuiven en nieuwe technologieën en innovatieve kledingstoffen zullen de manier waarop mensen vandaag de dag kleding dragen veranderen. Niet alleen innovaties in de kledingindustrie en in de manier waarop kleding wordt geproduceerd hebben een impact op het milieu, ook de manier waarop er voor kleding wordt gezorgd. “Onderzoek toont aan dat 25% van de Carbon Footprint tijdens de levenscyclus van kleding veroorzaakt wordt door het wassen van kleding en daarom ontwikkelen wij buitengewoon efficiënte producten. Dit percentage kan echter nog drastischer omlaag als we meer weloverwogen en op een duurzame manier voor onze kleding zorgen.” Aldus Gianluca Brotto, Director of Environment, AEG.

Download hier alle afbeeldingen

Bewaar en deel dit artikel