Electrolux Newsroom Netherlands

RobecoSAM Sustainability Award 2016

Foto's

Voor het vijfde jaar op rij staat Electrolux wereldwijd op het gebied van huishoudelijke duurzaamheid op de eerste plaats

Voor het vijfde jaar op rij is Electrolux op de eerste plaats geëindigd in het RobecoSAM Sustainability Yearbookals leider op het gebied van huishoudelijke apparatuur, een jaarlijkse meting van duurzame prestaties bij meer dan 2000 van de grootste bedrijven wereldwijd.

 

“Duurzaamheid is een integraal deel van de Electrolux zakelijke strategie en door een intensief engagementprogramma afgelopen jaar hebben we heel duidelijk onze prioriteiten gedefinieerd. Dit verzekerde ons om continu goed te presteren op het gebied van duurzaamheid en een verschil te maken in het leven van onze klanten en de aarde”, zegt Henrik Sundström, Vice President Sustainability bij Electrolux.

 

“Onze grootste prioriteit is efficiëntie – voortdurend bewust het energie- en watergebruik van onze producten verlagen, minder energiebronnen gebruiken, minimaliseren van gebruik van gevaarlijke stoffen en het verkleinen van onze operationele impact op het milieu”, voegt Sundström toe.

 

De RobecoSAM onderscheiding wordt in 59 industrieën gegeven aan het best uitvoerende bedrijf. RobecoSAM, die ook het wereldwijde prestigieuze Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) publiceert, geeft in het jaarboek aan dat zij de bedrijven op duurzaamheid meten op het gebied van economie, milieu en maatschappij. Naast de eerste plaats ontving Electrolux ook de Gold Class award, die uitgereikt wordt aan de hoogste score in elke industrie.

Bewaar en deel dit artikel