Electrolux Newsroom Netherlands

My AEG App

Foto's

‘My AEG’ app neemt twijfels over waslabels weg
Gepersonaliseerd wasadvies vanaf een smart device.

Consumenten die de ‘My AEG’ app downloaden worden ondersteund in het maken van de beste keuze voor hun wascyclus. De Care Advisor gebruikt de expertise van AEG om het juiste programma voor het kledingstuk aan te bevelen, zodat zelfs wol, zijde en fijne was op een juiste wijze schoon wordt. Wanneer het soort kleding, type stof, kleur en niveau van schoonmaken is geselecteerd in het smart device, past de connected was/droogmachine automatisch het aanbevolen was- en droogprogramma toe. Dit maakt het googelen van de juiste betekenis van de waslabels overbodig.

Deze gepersonaliseerde zorg vanaf de smartphone vermindert het probleem van het kiezen van een verkeerd wasprogramma. De ‘My AEG’ app biedt wasprogramma’s voor 48 verschillende stoffen, die daardoor minder risico lopen op verlies van vorm en kleur.

Voor wat betreft wassen is een groot gedeelte van het zoekgedrag van consumenten gerelateerd aan het verwijderen van vlekken en algemeen zorgadvies voor kleding. Terwijl 64%* van de consumenten de wasinstructies lezen bij de aankoop van kleding, voelt maar 28%* zich zelfverzekerd in de zorg voor de stukken uit hun garderobe. Zelfs 40%** van de consumenten wast maandelijks op de hand. Een gebrek aan vertrouwen in wasapparatuur wordt verergerd door waslabels die als verwarrend worden gezien.***

Vertrouwen in de zorg – 70% consumententevredenheid!
Betrouwbare wasapparaten worden steeds belangrijker. Gemiddeld wordt er in Italië voor €489**** aan kleding in een wasmachine gedaan, per wascyclus. Betrouwbare wasresultaten zijn essentieel om kostbare kleding langer als nieuw te houden. 70%***** van de deelnemers die de ‘My AEG’ app hebben getest waren tevreden en vonden dat de smart features van de wasapparaten versterkt werden met behulp van de app.

In de ‘Mijn favorieten’ sectie van de app kunnen consumenten programma’s opslaan, zodat hun favoriete kleding elke keer dezelfde behandeling krijgt. Op deze manier introduceert de ‘My AEG’ app niet alleen een simpele interactie met connected wasapparaten, daarnaast kan de gebruiker meerdere stappen overslaan bij programma’s die vaker gebruikt worden.

De ‘My AEG’ app is te downloaden voor Apple en Android devices.

Noot voor de redactie:
*AEG Care Habits Reseach_Jun2016 **U&A Laundry, AEG EMEA_Jun2013 *** Consumer Laundry Habits, Ipsos MORI 2016 **** Euromonitor Oktober 2016. ***** AEG App Fabric Care Usability Test_Jan17

Bezoek hier onze PR website en download het volledige persbericht met beeldmateriaal

Bewaar en deel dit artikel