Electrolux Newsroom Netherlands

AEG SensePro® inductiekookplaat met ‘s werelds eerste draad- en batterijloze kerntemperatuursensor wint iF design award

Foto's

De AEG SensePro® inductiekookplaat is een iF design award winnaar. AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met `s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuursensor die jou thuis kan assisteren om de perfecte gerechten te bereiden.

AEG SensePro® inductiekookplaat meet de kerntemperatuur tot op de graad nauwkeurig.
Dit zorgt voor fantastische resultaten ongeacht de kooktechniek of het gerecht. Van het koken van aardappelen tot het bakken van een steak- rauw, medium of doorbakken of zelfs sous-vide bereid op de plaat. Door middel van het intuïtieve TFT scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt.

Dankzij de voedselsensor weet de AEG SensePro® kookplaat op ieder moment de exacte temperatuur van het gerecht wat bereid wordt. Deze is voorzien van kristallen die uitzetten en inkrimpen door temperatuurveranderingen. Het signaal dat daarbij vrijkomt wordt opgepikt door de antenne van de kookplaat. Een bijkomend voordeel is dat de kerntemperatuursensor hierdoor draadloos is, nooit opgeladen hoeft te worden en niet voorzien is van kwetsbare elektronica.

iF DESIGN AWARD 2019

De iF DESIGN AWARD is één van de meest belangrijke design prijzen in de wereld. Voor meer dan 65 jaar hebben designers en fabrikanten ernaar gestreefd om deze internationaal erkende prijs te winnen. Het winnen van een iF DESIGN AWARD is een erkenning van de exceptionele kwaliteit, design en service. Het is voor consumenten en gebruikers een symbool waarop zij kunnen vertrouwen.

Bezoek hier onze PR website om het volledige bericht met beeldmateriaal te downloaden

Bewaar en deel dit artikel