Electrolux Newsroom Netherlands

AEG introduceert: Nieuwe steelstofzuigers voor moeiteloos stofzuigen

Foto's

Consumenten hebben uiteenlopende verwachtingen als het gaat om moeiteloos stofzuigen.

Met de introductie van de nieuwe steelstofzuigers QX6, QX7 en QX8 speelt AEG op alle facetten hiervan in. Ze zijn snoerloos, geschikt voor alle vloertypes, direct gebruiksklaar en flexibel inzetbaar als steel- en handstofzuiger. Naast veelzijdig en gemakkelijk in het gebruik zijn ze ook ontworpen om gezien te worden. Dit resulteerde in een eigentijds, Scandinavisch design en moderne kleuren.

Het gewicht van de stofzuiger is slechts 2,48 kg. Daardoor is hij zonder moeite te verplaatsen naar bijvoorbeeld een andere verdieping. Doordat de motor-unit aan de onderzijde is geplaatst is het zwaartepunt lager en ligt de stofzuiger lichter in de hand. Dit ontlast de pols en zorgt voor een gevoel van ‘moeiteloos stofzuigen’. De geïntegreerde kruimelzuiger is voorzien van een dubbel handvat. Dit staat garant voor het eveneens moeiteloos stofzuigen van hoger gelegen oppervlakken.

De modellen zijn ‘zelfstaand’ zodat ze overal kunnen worden neergezet. Ze zijn ook volledig kantelbaar, hierdoor en dankzij het slanke ontwerp zijn ze zelfs onder meubels, met een hoogte vanaf de vloer van slechts 135 mm, te gebruiken.

Minstens even belangrijk als het uiterlijk en gebruiksgemak zijn de prestaties. De stofzuigers zijn uitgerust met axiale cyclonische technologie die garant staat voor hoge prestaties, ook als het stofreservoir gevuld raakt. Het 5-staps luchtfiltersysteem verwerkt tot 99,99% van de fijnstofdeeltjes van 1 μm. Het fijnstoffilter is wasbaar en dus keer op keer te gebruiken. De gebruiksduur in de Eco- modus is 45 tot 53 minuten, afhankelijk van het model.

Bij de stofzuigers wordt een aantal accessoires geleverd. Deze accessoires zijn onder handbereik aan de stofzuiger bevestigd en dat maakt maakt het bijzonder eenvoudig om afwisselend de vloer en andere (moeilijker bereikbare) plekken te stofzuigen. Daarnaast is voor alle modellen een uitgebreid aantal accessoires verkrijgbaar bij electro speciaalzaken en in de webshop shop.aeg.nl

Topmodel QX8-2-PANI is standaard voorzien van de speciale PETPRO PLUS-zuigmond. Dankzij deze nieuwe zuigmond worden meubels zeer effectief van met name dierenharen ontdaan. Het ontwarren en verwijderen van haren uit de borstelrol gaat moeiteloos met dank aan de QuickClean-functie en het ‘duw-en-trek-design’. De PETPRO PLUS zuigmond is voor de andere QX-modellen als apart accessoires leverbaar.

De AEG steelstofzuigers QX8, QX7 en QX6 zijn verkrijgbaar bij elektro speciaalzaken. Adviesprijs vanaf € 189,95 voor model QX6-1-40OG tot € 399,95 voor het topmodel QX8-2-PANI.

Bewaar en deel dit artikel