Electrolux Newsroom Norway

Electrolux valgt som partner for ”zero-emission” prosjekt i Antarktis

”International Polar Foundation” valgte Electrolux som samarbeidspartner til den banebrytende miljøstasjonen, ”Prinsesse Elizabeth” på norsk territorium i Antarktis. Stasjonen åpnes offisielt 15.februar 2009. Selskapets høyenergieffektive produkter skal bidra til å oppnå prosjektets mål om ”null utslipp” i et miljø med ekstremtemperaturer ned mot minus 40 grader celsius.

Electrolux ble valgt som partner for det unike polarprosjektet ved prinsesse Elisabeth stasjonen i Antarktis. Forskningsstasjonen som er bygget i Dronning Maud land på norsk territorium, åpnes offisielt 15. februar 2009. Electrolux har levert spesielt energieffektive husholdningsapparater til forskningsstasjonen og inkluderer en dobbeltovn med induksjonstopp, mikrobølgeovner, kjøleskap, frysere, oppvaskmaskiner og støvsugere.

– Dette er en anerkjennelse for selskapets miljøsatsing og viser at vi kan tilby forbrukere et rikt assortiment av produkter med de høyeste standarder for funksjonalitet og energieffektive løsninger, sier administrerende direktør Arne Håkon Burdal i Electrolux Home Products Norway.

”Klima”- kjøleskap

Produktene innehar de høyeste standardene for energieffektivitet merket A++ eller A+. I forhold til et standardprodukt merket A har A++ produkter et sparepotensial inntil 45 prosent. Tilsvarende vil et A+ produkt ha et sparepotensial på inntil 25 prosent. Produktene bidrar til å holde energiforbruket ved forskningsstasjonen nede på et absolutt minimum.

Om polarstasjonen

Med bevilgninger fra den belgiske regjeringen har International Polar Foundation bygget den unike forskningsstasjonen, ”Prinsesse Elisabeth” i Antarktis. Stasjonen vil fra 15. februar være i full drift. Målet er å bli den første ”nullutslippsstasjonen” i verden, og det i et miljø med ekstremtemperaturer ned mot minus 40 grader celsius. Stasjonen vil utelukkende operere på fornybar energi, og hele bygningsmassen vil bestå av miljøvennlige materialer. Stasjonen vil benytte vindgeneratorer og solpanel for å produsere energi. Energibruk og avfallsmengde skal holdes på et absolutt minimum.

For pressebilder og mer informasjon om forskningsstasjonen, ta direkte kontakt med International Polar Foundation og gjennom Zero-Emission-prosjektets hjemmeside. Lenken er gjengitt nedenfor:
http://www.antarcticstation.org/

Save and share this post