Electrolux Newsroom Norway

Electrolux har løst tørkefloken!

Photos

En uttrekkbar tørkeplate på "Calima" vaskemaskin sørger for at tørking av silke og ull kan skjer på en skånsom måte.Calima vaskemaskin har programmer for håndvask som er like skånsomme som håndvask.På den uttrekkbare tørkebordplaten på "Calima" vaskemaskin kan ullgensere tørke liggende slik at de beholder passformen.

Mange vasker sensitive tekstiler for hånd, og tørker ull og silke på varmegulv eller over radiatoren. Resultatet er lang tørketid, et rotete hjem eller økt brannfare. Med en unik integrert og uttrekkbar tørkebordplate lanserer Electrolux vaskemaskinen ”Calima” som både vasker og lufttørker sensitive tekstiler. Klærne er klare til bruk etter kort tids varmluftsbehandling.

En nylig utført studie fra Electrolux viser at hele 92 prosent av alle europeere møter problemer for tørking av sensitive tekstiler som ull, silke og kashmir. På stativ risikerer man formforandring, krymping eller toving av ullklær. Bruk av radiator som tørkekilde kan være brannfarlig. Mange legger derfor klærne direkte på gulvet med varmekabler for å opprettholde tekstilenes form og kvalitet. Resultatet blir lang tørketid, og unødvendig rot.

– Ikke bare legges klær på gulv eller over panelovner. Noen benytter også hårføner eller strykejern for å ”hurtigtørke” klær som skal benyttes samme dag. Calima er utviklet for å imøtekomme et forbrukerbehov for sikker og effektiv tørking av sensitive tekstiler, sier produktsjef Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norway.

Tekstilprodusenter anbefaler ofte håndvask for sensitive tekstiler som ull, silke og kashmir. Nyere vaskemaskiner har imidlertid egne programmer for håndvask som er like skånsom som manuell håndvask. Den største utfordringen har likevel vært tørking, og tørketid av sensitive tekstiler. Den nye unike vaskemaskinen til Electrolux, ”Calima” løser denne floken.

Om Calima

Gjennom små hull i den integrerte bordplaten blåses det varm luft som lufttørker klærne og gjør tekstilene klar til bruk kort tid etter vask. Platen er utstyrt med flere spesialprogrammer for tørking av ulike tekstiler. Man stiller selv inn korrekt tekstilprogram og tørketemperatur. Tørketiden avhenger av type tekstil og valgt temperatur. Bordplaten er plassert øverst på vaskemaskinen. Den er uttrekkbar og kan forlenges ved behov for hurtigtørking av gensere, bukser og håndklær. Calima vaskemaskin er ett av topproduktene til Electrolux og er, foruten tørkeplate, utstyrt med ”Time Manager funksjon” hvilket betyr at det er du som velger vasketiden. Maskinen har i tillegg en rekke vaskeprogrammer for ull, silke, Jeans og håndvask. Maskinen har stor kapasitet – hele 7 kg og lavt energiforbruk, energiklasse A+ Calima er tilgjengelig på det norske markedet fra våren 2010.

Produktbilder kan lastes ned her.

Save and share this post