Electrolux Newsroom Norway

«Shine» – en liten, høyglanset vaskemaskin

«Shine» er en høyglanset vaskemaskin som tar liten plass og inngår som integrert baderomsmøbel. Konseptet er utviklet med tanke på at ca 74% av verdens befolkning i 2050 vil bo i urbane strøk. Mange må derfor av plasshensyn ha hvitevarene på badet.

– I stedet for en tradisjonell vaskemaskin har vi designet et elegant baderomsmøbel, sier industridesigner Levente Szabo, som står bak ”Shine”-konseptet. Både form og den høyglansede finishen gir sterke assosiasjoner til porselen og keramikk som tradisjonelt inngår i baderomsmiljøet.[singlepic id=3776 w=470 h=340 float=left]

Electrolux har utviklet to ”Shine”- konsepter: En frittstående og en veggmontert. Den frittstående vaskemaskinen kan monteres under vaskeservanten, mens den veggmonterte versjonen supplerer elegant øvrige baderomsskap i rommet.

Da designkonseptene ble utviklet så man på trender knyttet til materialer, farger, lys og atmosfære for baderom.

– Studien viste oss at badet ikke lenger bare er et rom hvor man vaske seg. I dag er badet like mye et rekreasjonsrom. Følelsen av rekreasjon bidrar til å skape en terapeutisk atmosfære, som i den japanske kulturen, sier Designsjef for Electrolux Fabric Care, Calum Armstrong.

Lys har vært en viktig faktor i designprosessen. Rundt dørene er det integrerte lys, som både gir en unik stemningsbelysning og belysning til produktet. Lyssirkelen i front har også en praktisk funksjon – som tidsur. Den visualiserer hvor mye tid som gjenstår av vaskeprogrammet.

– Dette skaper ikke bare et stemningsfylt lys i rommet, men skaper også en emosjonell forbindelse til selve vaskesyklusen,” sier Calum.[singlepic id=3777 w=320 h=240 float=right]

Shine-konseptet har både et smakfullt og funksjonelt design. Et lite display over døren har et mindre programutvalg, avhengig av hvilke tekstiler som skal vaskes i maskinen.

Designkonseptet ble første gang vist frem på møbelmessen i Milano, april 2010. Pressebilder kan lastes ned her: http://filer.nucleus.no/Elux_shine

Les mer om Electrolux designkonsepter her http://www.electroluxdesignlab.com/

Save and share this post