Electrolux Newsroom Norway

Ny kjøleskapsteknologi gir mindre matkasting

Photos

FreshFrostFree™ garanterer riktig klima i kjøleskapet. Den naturlige fuktigheten i matvarene opprettholdes slik at de ikke tørker ikke ut.Et eget kjølesystem kalt "TwinTech ™ for kjøl og frys skaper et ideelt og friskt klima for både fryse- og kjøledelen.Konvensjonelle kombiskap har ofte for tørt klima i kjøledelen, slik at maten lett blir ”dehydrert” og matens levetid reduseres. Med Electrolux Fresh FrostFree kombiskap er det slutt på dette.

Nye mattrender avslører at vi gjør færre innkjøp enn tidligere. For å unngå unødvendig kasting av mat stiller dette større krav til gode oppbevaringsløsninger.  Electrolux har nå utviklet kjøleskapsteknologien ”Fresh FrostFree” som gjør at maten holdes frisk i kjøleskap lenger og bidrar til mindre matkasting.

Behovet for å holde maten frisk lenger er større enn noen gang. I en større europeisk undersøkelse gjennomført på oppdrag av hvitevareselskapet Electrolux oppgir 70 prosent av de spurte at de handler dagligvarer kun en gang i uken. De nye innkjøpstrendende er bakgrunnen for utviklingen av FreshFrostFree ™ konseptet fra selskapet.

– Når tidsklemma kun tillater ukentlige innkjøp vil tilgangen til ferske råvarer begrense seg selv. Derfor er det viktig med god matoppbevaring slik at maten kan holdes frisk så lenge som mulig, sier produktsjef Lena Wånemark i Electrolux Norge og legger til:

– Dette har ikke bare betydning for smaksopplevelsen, men også for miljøet siden vi kaster altfor mye mat på grunn av feil oppbevaring.

Problemet med konvensjonelle kombiskap er at kjøle- og frysedelen deler det samme kjølesystemet. Dette gir for tørt klima i kjøledelen, maten blir lett ”dehydrert” og matens levetid reduseres.  Dette er en viktig årsak til at mye mat kastes før utløpsdato.[singlepic id=4017 w=520 h=340 float=left]

FreshFrostFree ™ garanterer riktig klima i kjøleskapet. Den naturlige fuktigheten opprettholdes, og matvarene tørker ikke ut. Samtidig unngås luktsmitte mellom kjøleskap og fryser. Et eget kjølesystem kalt “TwinTech ™ for kjøl og frys skaper et  ideelt og friskt klima for både fryse- og kjøledelen.

Tester viser forbedret smak, farge og konsistens for ferske matvarer lagret syv dager i et FreshFrostFree ™ skap sammenlignet med tilsvarende lagringsperiode i et konvensjonelt frostfritt kombiskap.

Fakta om Fresh Frost Freee
Kombiskapet har en såkalt ”multiflow” teknologi som skånsomt fordeler luften i kjøleskapet og  gir korrekt temperatur i hele skapet. Et ”TasteGuard” integrert luftfilter hindrer både luktdannelse, og spredning av lukt til andre deler av kammeret.

Kombiskapet med energiklasse A + har i tillegg en lavtemperaturskuff, spesielt beregnet for separat oppbevaring av fisk og kjøtt ved 0 °C. Dette bevarer matvarenes naturlige ferskhet opptil tre ganger lenger.[singlepic id=4021 w=320 h=240 float=right]

Andre finesser inkluderer funksjoner for rask nedfrysning eller avkjøling, dype glasshyller, elektroniske kontrollsystemer og en egen alarm som aktiveres visuelt og auditivt ved for høy temperatur i skapet.

Pressebilder av det nye kombiskapet fra Electrolux kan lastes ned her.

Save and share this post