Electrolux Newsroom Norway

Er du stolt av kjøkkenet ditt?

I så fall er du ikke den eneste. I en landsomfattende undersøkelse kommer det frem at kjøkkenet er det rommet nordmenn er nest stoltest av å vise frem, bare overgått av stuen.

.
I dag er mange kjøkkener utrustet med høyteknologiske løsninger og hjelpemidler som har gitt den mest håpløse amatørkokk langt bedre vilkår for å lykkes med matlaging. I følge en landsomfattende undersøkelse oppgir nesten 60 prosent at nye teknologiske hjelpemidler har gjort det lettere å lykkes på kjøkkenet. Ny teknologi ser ut til å ha størst innvirkning på kokkeferdighetene til de yngste aldersgruppene.[singlepic id=4129 w=420 h=400 float=right]

Enklere å være superkokk

– Det er nok langt morsommere å invitere til dugnadsselskap på et moderne kjøkken sier markedssjef Lene Holtan i Electrolux og legger til;

– På enkelte ovner kan man for eksempel forhåndsprogrammere hvordan biffen skal stekes. Varmekontrollerende sensorer sørger for at biffen stekes etter gitte kriterier. Ovnene har gjerne et eget varslingssystem som sier fra når maten er ferdig. På denne måten har matlagingen på moderne kjøkken blitt både enklere, mindre tidkrevende og mer inkluderende enn tidligere.

Fra isolert til midtpunkt

Kjøkkenet har gått fra å være et isolert og avskjermet rom i huset, tradisjonelt forbeholdt kvinner, til å bli hjemmets nye nav og underholdningsarena. En omfattende europeisk studie fra Electrolux, hvor 11000 forbrukere har blitt spurt, viser at mange er stolt av kjøkkenet sitt og gjerne benytter rommet til mye annet enn bare tradisjonell matlaging.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført 3. februar 2010 og 1012 personer ble spurt over telefon.

Save and share this post