Electrolux Newsroom Norway

Nye kjøkkentrender fra Eurocucina

En kjøkkenbenk av etset glass, et helt kjøkken uten ett eneste håndtak, tresorter i kombinasjon med kvarts og marmor – dette er bare noe av det som ble vist frem under Salon del Mobile i Milano.

.

Salon del Mobile er navnet på årets største designbegivenhet. Hvert år tiltrekker messen seg et tusentalls produsenter, journalister, arkitekter, designere, butikkeiere, og andre besøkende som møtes og interagerer rundt design.

Thomas Johansson, Designansvarlig for Major Aplliances Europe i Electrolux, deler her sine inntrykk fra den store møbel- og kjøkkenmessen i Milano forrige måned.

Større miljøbevissthet

Flere produsenter ilegger produktene sine grønne aspekter,slik som holdbare materialer, energisparing, CO2-avtrykk, og miljøvennlige produksjonsmåter.

Skjulte skatter

Mange kjøkkener var basert på skjulte funksjoner og integrert design. Store, sjenerøse arbeidsflater, gjerne kombinert med store høye vertikale elementer, skjulte kjøkkenmaskiner, hyller, redskaper og gjennomtenkt lagringsplass. Mange kjøkkener hadde også en subtil og elegant utforming uten veggmonterte enheter eller håndtak. Den sparsommelige utformingen gjør det mulig å forvandle kjøkkenet til en naturlig forlengelse av stuen.[singlepic id=4179 w=500 h=500 float=right]

Tre på nye måter

Den gjenoppståtte trenden med å bruke tre-materialer er fortsatt aktuell. Tre kombineres på innovative måter med rustfritt stål, kvarts, marmor, Corian og laminat. Det var stor variasjon innen tresorter og finisher, alt fra helt lyst til helt mørkt, fra silkeglatt til overflater med grov, uslipt struktur.[singlepic id=4181 w=500 h=500 float=]

Glass

Et annet populært materiale på messen var glass. Det benyttes flittig som materiale for arbeidsbenker, dørpaneler, skuffer og hyller. Mye av glasset var etset eller farget på ulike måter for å få frem variasjoner og spill mellom ulike overflater.[singlepic id=4180 w=320 h=240 float=right]

Lys

Overalt fantes det hvite og fargede LED-lamper og displayer, halvt synlige på arbeidsbenker, under hyller eller gjemt bak paneler og skap.[singlepic id=4178 w=500 h=500 float=right]

Save and share this post