Electrolux Newsroom Norway

Vivaldi gir renest hus – styr unna jazz!

Klassisk musikk gir best resultat under storrengjøringen. Og hvis denne musikksjangeren mangler i CD-hyllen, kan du velge hip hop. Men styr unna jazz – dette er den musikken som fungerer dårligst. Det viser resultatet av et større forskningsprosjekt om musikk og husarbeid utført av Electrolux.

.
– De fleste liker å høre på musikk når vi rengjør, men spørsmålet er om valg av musikkgenre påvirker sluttresultatet av husarbeidet? Dette undersøkte vi i forbindelse med utviklingen av vår nye UltraSilencer, verdens mest [singlepic id=4562 w=420 h=340 float=right]stillegående støvsuger, sier Nina E. Lorentzen, Product Line Manager for Electrolux FloorCare.

Bedre rengjøring og mindre stress

Forskerne fra Electrolux undersøkte forskjellige musikksjangere, herunder klassisk, R&B, pop, rock og jazz. Forskjellige faktorer ble vurdert i testen, slik som hjertefrekvens, mengde støv som ble plukket opp, antall bevegelser med munnstykket, differensen mellom estimert og faktisk tid brukt på rengjøring, samt brukernes generelle tilfredshet.

– Klassisk musikk førte til økt presisjon og bedre kvalitet på rengjøringen i tillegg til redusert stress. Vi målte merkbar lavere hjertefrekvens samtidig som antallet bevegelser med munnstykket økte, sier Lorentzen og legger til:

– Deltakerne mente støvsugeropplevelsen var hyggeligere og mer elegant når de lyttet til Mozart eller Vivaldi i forhold til andre musikksjangere. De ble også i bedre humør, noe de selv fant overraskende.

Store forskjeller på musikksjangerne

Foruten klassisk musikk var resultatet av annen type musikk som følger:

  • Hip hop: Letter rengjøringsarbeidet og gir høy presisjon.
  • Pop: Har liten innflytelse på forbrukeres humør og gir ikke økt kvalitet.
  • Rock: Gir energi og øker hjertefrekvensen, gir god kvalitet på arbeidet.
  • Jazz: Får mennesker til å bevege seg langsommere, og har negativ innflytelse.
  • Dance: Får mennesker til å bevege seg raskt, men fører også fort til redusert fokus i rengjøringen. I sum gir denne musikken den laveste ytelsen generelt sett.

Lag spilleliste for boligen din

Under forskningsprosjektet knyttet Electrolux også forskjellig typer musikk til forskjellige typer hjem. [singlepic id=4561 w=320 h=240 float=right]Resultatene viser at klassisk musikk er optimalt når man skal støvsuge tungt møblerte mellomstore og store hjem med tregulv. Basert på funnene tilbyr nå Electrolux forbrukerne et online-verktøy som genererer tilpassede musikkspillelister for å skape de beste rengjøringsresultatene.

– Resultatene benyttes for å kunne tilby forbrukere veiledning for å optimalisere rengjøringen. Et online-verktøy genererer en spilleliste med foreslåtte sanger basert på den informasjonen forbrukerne taster inn, sier Lorentzen.

Alle som ønsker en mer effektiv rengjøring, trenger kun å taste inn detaljer som antall kvadratmeter, antall rom, gulvtype og mengde møbler på websiden: http://www.electrolux.no/node37.aspx?categoryid=15932

Pressebilder av nye Ultrasilencer:
http://filer.nucleus.no/Elux_New_UltraSilencer/

Save and share this post