Electrolux Newsroom Norway

Vivaldi gir renest hus – styr unna jazz!

Klassisk musikk gir best resultat under storrengjøringen. Og hvis denne musikksjangeren mangler i CD-hyllen, kan du velge hip hop. Men styr unna jazz – dette er den musikken som fungerer dårligst. Det viser resultatet av et større forskningsprosjekt om musikk og husarbeid utført av Electrolux.

.
– De fleste liker å høre på musikk når vi rengjør, men spørsmålet er om valg av musikkgenre påvirker sluttresultatet av husarbeidet? Dette undersøkte vi i forbindelse med utviklingen av vår nye UltraSilencer, verdens mest ultrasilencer2 stillegående støvsuger, sier Nina E. Lorentzen, Product Line Manager for Electrolux FloorCare.

Bedre rengjøring og mindre stress

Forskerne fra Electrolux undersøkte forskjellige musikksjangere, herunder klassisk, R&B, pop, rock og jazz. Forskjellige faktorer ble vurdert i testen, slik som hjertefrekvens, mengde støv som ble plukket opp, antall bevegelser med munnstykket, differensen mellom estimert og faktisk tid brukt på rengjøring, samt brukernes generelle tilfredshet.

– Klassisk musikk førte til økt presisjon og bedre kvalitet på rengjøringen i tillegg til redusert stress. Vi målte merkbar lavere hjertefrekvens samtidig som antallet bevegelser med munnstykket økte, sier Lorentzen og legger til:

– Deltakerne mente støvsugeropplevelsen var hyggeligere og mer elegant når de lyttet til Mozart eller Vivaldi i forhold til andre musikksjangere. De ble også i bedre humør, noe de selv fant overraskende.

Store forskjeller på musikksjangerne

Foruten klassisk musikk var resultatet av annen type musikk som følger:

  • Hip hop: Letter rengjøringsarbeidet og gir høy presisjon.
  • Pop: Har liten innflytelse på forbrukeres humør og gir ikke økt kvalitet.
  • Rock: Gir energi og øker hjertefrekvensen, gir god kvalitet på arbeidet.
  • Jazz: Får mennesker til å bevege seg langsommere, og har negativ innflytelse.
  • Dance: Får mennesker til å bevege seg raskt, men fører også fort til redusert fokus i rengjøringen. I sum gir denne musikken den laveste ytelsen generelt sett.

Lag spilleliste for boligen din

Under forskningsprosjektet knyttet Electrolux også forskjellig typer musikk til forskjellige typer hjem. ultrasilencer1 Resultatene viser at klassisk musikk er optimalt når man skal støvsuge tungt møblerte mellomstore og store hjem med tregulv. Basert på funnene tilbyr nå Electrolux forbrukerne et online-verktøy som genererer tilpassede musikkspillelister for å skape de beste rengjøringsresultatene.

– Resultatene benyttes for å kunne tilby forbrukere veiledning for å optimalisere rengjøringen. Et online-verktøy genererer en spilleliste med foreslåtte sanger basert på den informasjonen forbrukerne taster inn, sier Lorentzen.

Alle som ønsker en mer effektiv rengjøring, trenger kun å taste inn detaljer som antall kvadratmeter, antall rom, gulvtype og mengde møbler på websiden: http://www.electrolux.no/node37.aspx?categoryid=15932

Pressebilder av nye Ultrasilencer:
http://filer.nucleus.no/Elux_New_UltraSilencer/

Save and share this post