Electrolux Newsroom Norway

Nyhet: En miljøvennlig støvsugerpose

Electrolux lanserer nå s-bag GREEN. Det er en standardisert, miljøvennlig støvsugerpose laget av maisstivelse som du kan bruke uavhengig av hvilken støvsugermodell og merke du har.

.
Electrolux og Philips utvider den globale standarden for støvsugerposer med lanseringen av s-bag ® GREEN. Den [singlepic id=5893 w=380 h=340 float=right] miljøvennlige støvsugerposen er laget av maisstivelse og kan benyttes på tvers av ulike modeller og støvsugermerker.

En pose for alle

Et mylder av ulike poser som kun er tilpasset noen få modeller, har vært en stor utfordring for forbrukerne i mange år. Med over 1000 forskjellige støvsugermodeller over hele verden, har det vært en stor utfordring å finne formelen for å utvike en universell støvsugerpose som kan benyttes på tvers av ulike modeller og merker.

Electrolux iverksatte derfor et samarbeid med Phillips for å utvikle en standardisert støvsugerpose som kan benyttes på alle støvsugermodeller fra Electrolux, AEG, Philips og Volta. Også andre produsenter har blitt invitert til å bli med på dette initiativet. Nå lanseres støvsugerposen i et komplett miljøvennlig materiale laget av maisstivelse.

Miljøvennlig valg

– Støvsugerposer er ikke typiske ”top of mind” produkter. Likevel har forbrukerne etterspurt standardprodukter [singlepic id=5894 w=380 h=340 float=right]som gjør det enklere å finne frem til riktig pose i butikken.  S-bag konseptet bidrar til å løse denne utfordringen. Nå tilbyr vi i tillegg forbrukerne en mulighet til å gjøre et miljøvennlig valg, noe de fleste vil sette pris på, sier Product Line Manager Nina Lorenzen i Electrolux Floorcare.

Mais, gummi og papp

S-bag ® GREEN er laget av ubleket maisstivelse, naturgummi og resirkulert papp. Disse er alle fullt ut fornybare materialer. Dette gjør også produktet biologisk nedbrytbart. Poseemballasjen er også laget av 100% resirkulert materiale. Naturlig nedbrytningstid i naturen er kun 15 uker. Posen har samme ytelse som tradisjonelle støvsugerposer, og miljøgevinsten er betydelig i forhold til tradisjonelle papposer.

I produksjonen benyttes opp til 65% mindre petroleum. Samtidig reduseres omfanget av klimagasser som slippes ut i atmosfæren med opp til 68%. S-bag GREEN har også 50% lengre levetid enn andre papirstøvposer og er TÜV sertifisert.

Grønn fremtid

I henhold til forbrukernes ønsker, vil Electrolux nå utvide sitt grønne utvalg av tilbehør som benyttes i rengjøringen. I sitt grønne sortiment vil selskapet derfor inkludere en miljøvennlig startpakke.  Starterkit GREEN inneholder 4 stk. miljøvennlige støvsugerposer, 1 pakke støvsugerdeodorant (s-fresh), 1 stk. skyllbart HEPA13 filter og 1 stk. motorfilter.

Electrolux s-bag ® GREEN Starter Kit er tilgjengelig på det norske markedet i oktober og har en utsalgspris på NOK 349 kroner.

Om S-bag ®

S-bag ® var den første standardiserte støvsugerposen på markedet, og produktet har bidratt til å forenkle prosessen når kundene skal finne riktig pose i jungelen av ulike støvsugerposer. Forbrukere trenger ikke lenger å huske merke eller modell når de skal kjøpe nye poser.  Det eneste de trenger er å finne s-bag ® logoen.

Save and share this post