Electrolux Newsroom Norway

«Bærbar induksjonssnegle» vant Electrolux DesignLab 2010

Peter Alwin fra National Institute of Design i India vant med sitt bærbare induksjonskonsept «The snail» den internasjonale designkonkurransen, Electrolux Design Lab 2010.

.

Vinneren ble kåret under finalen i London 23. september i tilknytning til Storbritannias fremste arkitektur- og designmesse, 100% Design. [singlepic id=5899 w=320 h=240 float=left]

The Snail

«The Snail» er et bærbart oppvarmings- og matlagingsapparat basert på magnetiske induksjonsprosesser. Apparatet er så fleksibelt at det kan plasseres direkte på gryter, stekepanner, krus e.l for å varme opp forskjellig innhold. Dette reduserer plassbehovet som normalt kreves for alminnelig matlaging. Samtidig tilføres et bærbart aspekt til oppvarmingsprosessen.

Apparatet drives av et effektivt sukkerkrystallbatteri. Energi konverteres fra sukkeret og varmer opp en spole som leder den magnetiske induksjonsprosessen mot apparatet. Integrerte sensorer registrerer hvilken type mat som varmes opp, og justerer tid og temperatur i henhold til dette. Et enkelt og brukervennlig touchpanel gjør at prosessen kan overvåkes løpende. [singlepic id=5898 w=320 h=240 float=right]

Les mer om «The Snail» og de andre finalebidragene

Se video av finalebidragene

Pressebilder av årets vinner og øvrige finalister.

.

Juryens begrunnelse

«The Snail»  er et gjennomtenkt konsept som faktisk overgår juryens kravspesifikasjoner til årets konkurranse. I [singlepic id=5896 w=320 h=240 float=right]tillegg til å være en smidig løsning for bybeboere, har konseptet et utvidet potensial, siden konseptet er like anvendelig for folk som bor i rurale strøk. Med et organisk design er ”the Snail” et konsept som åpner for polarisering, differensiering og individualisering. Konseptet gir mange muligheter for bruk av ulike farger og former.

Juryen besto av Ineke Hans, grunnlegger av designbyrået INKEHANS/ARNHEIM, Benjamin Hubert, vinner av Design of the year, British Design awards 2010, Jon Marshall, Studio Director for BarberOsgerby og Henrik Otto, Senior Vice President of Global Design i Electrolux.

Finaleresultater

1. plass: The Snail, Micro Induction Heating av Peter Alwin, National Institute of Design, India.
2. plass: Bio Robot Refrigerator, Cool, Green, Food Preservation av Yuriy Dmitriev, CSU, Russland.
3. plass: Elements Modular Kitchen, All-In-One Kitchen Shelving av Matthew Gilbride, North Carolina State University, USA.

Folkets pris gikk til Bio Robot Refrigerator, Cool Green Food Preservation».

Save and share this post