Electrolux Newsroom Norway

ABBA har Norges feteste støvsugersang

«Honey Honey» med ABBA er låten de fleste nordmenn elsker å støvsuge til. «Poison» med Alice Cooper, og «Sultans of Swing» med Dire Straits kommer på de neste plassene, viser en nettbasert undersøkelse gjennomført av Electrolux.

electrolux_online-dj For at støvsuging ikke skal bli kjedelig og rutinepreget, liker mange nordmenn å høre på musikk mens de støvsuger. Problemet med de fleste støvsugerne på markedet er at de er så bråkete at musikken overdøves. Dermed sverges det til høyt volum – til sjenanse for naboer, kjæledyr og andre som befinner seg i huset.

– Vår UltraSilencer er verdens mest stillegående støvsuger hvor man enkelt kan høre på musikk under rengjøringen uten å forstyrre omgivelsene rundt deg. Dette var bakgrunnen for at vi lagde vår online DJ som generer skreddersydde lister med låter, tilpasset størrelsen på boligen din og ditt rengjøringsbehov, sier Nina E. Lorentzen, Product Line Manager for Electrolux FloorCare.

20 sanger med i finalen
Den onlinebaserte DJ-en var også utgangspunktet for kåringen av Norges kuleste støvsugersang. Her fikk publikum presentert en liste over 20 forskjellige sanger som DJ-en hadde generert. Det var fem sanger som passer til en liten hybel, fem sanger skreddersydd for en leilighet, fem sanger beregnet til et rekkehus og endelig fem sanger for støvsuging av en enebolig. Avstemningen foregikk på nettet hvor de 20 ulike låtene var lenket til iTunes og Spotify, for at deltakerne skulle kunne høre små smakebiter av sangene før de bestemte seg for hvem de likte best.

I alt deltok 620 personer i kåringen. Soleklar vinner ble «Honey Honey» med ABBA. På delt jumboplass kom «My Generation» med Limp Bizkit og «Big Me» med Sahara Hotnights. Det var bare tre personer som hadde disse to låtene ultrasilencer_stovsuger som sin favoritter.

Klassisk musikk gir renest hus
I forbindelse med utviklingen av den online DJ-en gjorde Electrolux en laboratoriumundersøkelse om hvilken musikktype som ga best rengjøringsresultat med støvsugeren.

Electrolux undersøkte forskjellige musikksjangere, herunder klassisk, R&B, pop, rock og jazz. Forskjellige faktorer ble vurdert, slik som hjertefrekvens, mengde støv plukket opp, antall bevegelser med munnstykket, differensen mellom estimert og faktisk tid brukt på rengjøring, samt brukernes generelle følelse av tilfredshet I løpet av testen.

– Klassisk musikk ga best rengjøring og reduserte stressnivået. Vi målte merkbar lavere hjertefrekvens samtidig som at presisjonen og antallet bevegelser med munnstykket økte. Deltakerne fortalte at støvsugeropplevelsen var mer hyggelig og elegant når de lyttet til Mozart eller Vivaldi. I tillegg følte de seg også gladere, hvilket de selv var noe overrasket over, sier Lorentzen.

Etter klassisk musikk fulgte hip hop, kanskje overraskende for noen siden klassisk musikk var på topp, men jazz ga klart dårligst resultat.

For mer informasjon om denne online DJ-en, se:
http://www.electrolux.no/node37.aspx?categoryid=15932

Save and share this post