Electrolux Newsroom Norway

Kalkun à la Oppvaskmaskin!

Photos

Kalkun er blitt et vanlig innslag på norske middagsbord i jule- og nyttårstiden. Kalkun dampkokt i oppvaskmaskin er kanskje ikke like vanlig. Metoden er imidlertid testet og resultatet ble faktisk overraskende bra.jpg-2

Å forsøke Kalkun à la Oppvaskmaskin er garantert moro for hele familien. Den høyst alternative tilberedingsmetoden engasjerer både barn og voksne i matlagingen. Men kalkunen skal tross alt spises også. Matspaltistene i den engelske avisen Daily Mail har testet metoden i praksis og mange vil nok la seg overraske over resultatet: En saftig og velsmakende kalkun — fullstendig uten oppvasksmak eller -aroma.

Damp kalkunen uansett
Lena Wånemark, markedssjef i Electrolux synes stuntet er spennende, men tror likevel mange med tilgang til andre dampmuligheter vil sverge til det kjente og trygge når kalkunen skal serveres i julen.

– Hvis en ikke tar sjansen på å bruke oppvaskmaskinen, bør man velge den trygge metoden og heller benytte kombinerte damp- og varmluftsfuksjoner som gir et fantastisk resultat. Med en lang rekke ferdigprogrammerte innstillinger vil slike ovner gi deg en saftig kalkun med «crispy» overflate. Samtidig begrenses behovet for å følge med på kalkunen under tilberedingstiden, sier Wånemark.jpg-3

Slik gjør du det
1. Legg hele kalkunen inn i tre-fire stekeposer, og sørg for at pakningen er hermetisk lukket.
2. Legg kalkunen i oppvaskmaskinen.
3. Kjør et 50 minutters normalprogram på maskinen for hver kilo kalkun.
Etterstek i stekeovn slik at skinnet blir brunt og sprøtt. Bruk steketermometer, og pass på at temperaturen ikke overstiger 62 grader.

Vel bekomme!

Du kan lese mer om eksperimentet her

Save and share this post