Electrolux Newsroom Norway

Bakke barnehage vant miljøpris

Photos

Bakke barnehage på Kløfta vant Electrolux’ årlige miljøpris, «Thinking of you 2010». Barnehagen vant prisen for deres miljøengasjement i den nasjonale miljøkonkurransen «Hurra, vi redder livet i havet», hvor oppgaven var å lage en «resirkulert støvsuger» av plastavfall som barna fant ute i naturen.

Bakgrunnen for konkurransen «Hurra, vi redder livet i havet»,  var Electrolux’ globale miljøkampanje «Vac from the Sea», hvor selskapet samlet inn plastavfall fra verdenshavene for deretter å lage en serie med resirkulerte støvsugere av avfallet.

Bak fra venstre: Dijana Obrenovic (pedagogisk leder), Simen, Even, Carina Nordheim (assistent), Ronny Arnesen (pedagogisk leder) Midten fra venstre: Nina Lorentzen (Produktsjef Electrolux Norge), Lisbeth Lundberg (styrer), Elise, Patric, Iselin, Iman, Lotta, Miriam Foran fra venstre: Lukas, Sanna, Linnea. Nikolai, Jo, Brage, Isabel, Milla

Hensikten med miljøkampanjen var å sette søkelys på gjenvinning av verdens plastforbruk. Plastavfall utgjør et av verdens største miljøproblemer. Konsentrasjonen av plasten på verdenshavene er så enorm at enkelte steder dannes rene «plastøyer», flere av disse øyene er flere ganger større Norges flateinnhold.

– Vi ønsket å lage en nasjonal variant av denne globale og  viktige miljøkampanjen som har pågått siden i sommer. Årsaken til at vi satset på barnehager er at barn har en egen evne til å vise entusiasme og engasjement i viktige miljøspørsmål. Gjennom deres entusiasme er barn flotte rollemodeller for oss alle, sier Product Line Manager Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

40 barnehager og 4000 personer avla stemmeVinnerbidraget
Totalt meldte 40 barnehager fra hele landet seg på konkurransen, og onsdag 13. oktober gikk hundrevis av barn og barnehageansatte over hele landet ut i naturen og samlet ulike former for plastavfall. Deretter tok de plasten med tilbake til barnehagen for kreativt etterarbeid gjennom å lage en «resirkulert støvsuger» – altså barnas bidrag i den globale kampanjen. Alle bidragene ble så lagt inn på konkurransesiden, og markedsført over Facebook. Over 4000 personer over hele landet har avgitt sin stemme over det beste forslaget.

– Vi er utrolig imponert over entusiasmen i denne konkurransen. Først og fremst over barna og barnehageansatte som laget 40 morsomme og kreative forslag på «resirkulerte støvsugere», men vi er også imponert over alle foreldre, venner og venners venner som har stemt frem vinneren Bakke barnehage på Kløfta, sier Lorentzen, og legger til at denne konkurransen er et ypperlig eksempel på hvordan barn på sine måte kan engasjere seg i viktige samfunnsspørsmål.Lisbeth Lundberg og Ronny Arnesen

Diplom til alle
Som takk for innsatsen får alle barnehagene som deltok i konkurransen nå en flott diplom, og til vinnerbarnehagen vanker i tillegg en miljødiplom, et gavekort på 20 000 kroner og fire lekekomfyrer til barna. Med gavekortet kan barnehagen velge fritt i Electrolux’ grønne serie av miljøprodukter.


Save and share this post