Electrolux Newsroom Norway

AEGs Neue Kollektion lanseres i Norge

Photos

Representanter fra de fleste av landets kjøkkenforhandlere, samt en samlet fagpresse, var tilstede da AEG lanserte sitt nye sortiment for kjøkkenprodukter. Den nye kolleksjonen viser at AEG kommer dagens kjøkkentrender i møte; både i forhold til design, funksjonalitet og miljø.

Trendekspert og sosialantropolog Gunn-Helen √òye fortalte om dagens trender

Trendekspert og sosialantropolog Gunn-Helen Øye fortalte om dagens kjøkkentrender.

Kick-offen gikk av stabelen 2. februar og ble innledet av trendekspert og sosialantropolog Gunn-Helen Øye. Hun tok for seg funnene i en landsomfattende fersk undersøkelse som Infact News har gjennomført for AEG Norge. Undersøkelsen viser tre tydelig trender: Det forventes en oppussingsboom i Kjøkken-Norge. Av de som skal pusse opp vil 6 av 10 nordmenn bytte ut alle eller noen av hvitevarene på kjøkkenet. Trendundersøkelsen viser også at design på kjøkkenet er viktig, mens fokus på intuitiv teknologi forventes å blir enda sterkere i tiden fremover. Appetitten etter spennende «duppedingser» ser ikke ut til å ha noen ende – heller ikke på kjøkkenet. Den tredje tydelig trenden er at helse & miljø vil få større betydning for kjøpsadferd fremover, spesielt blant kvinner.

Markedssjef i AEG Lena Wånemark forteller om hvordan AEG jobber for å skape innovasjoner på kjøkkenet

Markedssjef i AEG Lena Wånemark forteller om hvordan AEG jobber for å skape innovasjon på kjøkkenet

Markedssjef i AEG, Lena Wånemark, trakk frem AEGs innovasjonsarbeid i den nye kolleksjonen. Spesielt vektla Wånemark AEGs forbrukerinnsikt knyttet til markedsutviklingen de senere årene. De nye trendene har hatt en sterk påvirkning på utviklingen av de nye produktene, så vel design-, funksjonalitets- og miljømessig.

[singlepic id=7349 w=320 h=240 float=] Produktsjef Terje Eriksen viser MaxiKlasse-ovnene

MaxiKlasse – Formel 1 blant ovner

Produktsjef Terje Eriksen i AEG trakk frem nøkkelegenskapene for de nye produktene. Spesielt viet Eriksen mye oppmerksomhet rundt det han kaller selve «hjertet» i kjøkkenet; ovnen. Trenden er stadig større ovner som både gjør det mulig å tilberede større volum av mat, samt øker kvaliteten på det ferdige resultatet. Den nye MaxiKlasse-ovnsserien fra AEG imøtekommer de nye behovene med markedets største innvendige ovnsvolum. Dernest trakk Eriksen frem den nye induksjonstoppen MaxiSense, som nå gjør det mulig å tilberede mat i store avlange former gjennom å koble sammen flere induksjonssoner. Eriksen viste også frem Crystal Line modulbaserte koketopper, som finnes i ulike varianter, og som dermed gjør kjøkkenet langt mer fleksibelt i forhold til hvilken mat du ønsker å tilberede.

[singlepic id=7351 w=320 h=240 float=] MaxiKlassen, Formel 1 blant ovner

Innovasjon innen oppvaskmaskiner og kombiskap

Den nye kolleksjonen «Pro Clean» oppvaskmaskiner inneholder også en innovasjon i markedet. Fleksibiliteten i oppvaskmaskinen gjør det nå mye enklere å vaske store tallerkener, enten de er firkantede, runde eller avlange. ProClean har også et unikt vaskesystem som gjør det mulig å variere styrkeforholdene i maskinen. For eksempel kan ekstra skitne kjøkkenting plasseres nede i oppvaskmaskinen, for å motta kraftigere vask, mens renere ting kan plasseres oppe. Å variere vaskestyrken gir både lavere energibruk og sparer kjøkkenproduktene for slitasje. Endelig var Eriksen innom den nye serien av kombiskap, Pro Fresh. Disse skapene fra AEG har en revolusjonerende kjøleteknologi som gjennom en hel uke bevarer 99 prosent av fuktigheten i råvarene, noe som vil medføre langt mindre matkasting.

AEG er svært fornøyd med de umiddelbare tilbakemeldingene fra både pressen og kjøkkenforhandlerne og ser frem til å presentere produktene overfor norske forbrukere. De nye produktene er å finne i norske butikker i månedsskiftet mars/april 2011.

[singlepic id=7352 w=320 h=240 float=] TV-kokk Tom Viktor Gausdal demonstrerer  AEG-produktene i praksis.

Save and share this post