Electrolux Newsroom Norway

AEG lanserer markedets største ovner i Norge

Photos

Den nye ovnsserien fra AEGs nye kjøkkenkolleksjon gir forbrukerne bedre kontroll med matlagingen, høyere effektivitet og større kapasitet – alt innenfor standard ovnsstørrelse.
AEG_Maxiklasse#1
I følge AEGs forbrukerundersøkelser ønsker 71% av forbrukerne mer plass i stekeovnen. Den 74 liter store MaxiKlasse™-ovnen er 4,5 cm høyere og 4,2 cm bredere enn de internasjonale standarddefinisjonene, men passer likevel inn i en standard ovnsåpning. Med større innvendig ovnsvolum tilbyr AEG markedets største stekebrett, hele 20 prosent større enn et tradisjonelt stekebrett. Dermed kan man steke mer mat i gangen, og spare enda mer tid og energi.

I tillegg til standardmodellene og Pyroluxe®Plus-modellene inkluderer MaxiKlasse-serien kombidampovnen ProCombi – en helprofesjonell ovn med egne innstillinger for baking, damping, grilling og tradisjonell steking. Den har i tillegg en intervallfunksjon som kombinerer varmluft og damp med topp resultater, blant annet for baking av gjærbakst.

– Stekeovnene kommer også i et nytt og lekkert design som samsvarer med andre AEG-produkter i den nye kolleksjonen. Dette gjør det enklere å sette sammen flere produktmoduler fra vårt nye sortiment. Slik kan man bygge individuelle løsninger tilpasset den enkeltes behov, men samtidig oppnå et enhetlig design, sier produktsjef Terje Eriksen i AEG Norge.

De nye MaxiKlasse™-stekeovnene fra AEG steker maten jevnere og mer effektivt, uansett hvor i ovnen du plasserer den. Undersøkelser viser at dette har avgjørende betydning for 90% av forbrukerne når de velger ny ovn. Det nye luftfordelingssystemet ThermiC°Air, som gir bedre sirkulering av varmluft i ovnen, er en av grunnene.

– Med ThermiC°Air-systemet sirkuleres varmluften jevnt gjennom hele ovnen. Det betyr at maten stekes jevnt uansett hvilken av de fem ovnsstigene du velger, sier Eriksen.

Mer enn 1000 ulike stekeprøver er gjennomført. De viser en kvalitetsforbedring på 12% ved bruk av MaxiKlasse™ ThermiC°Air-systemet sammenlignet med det tidligere brukte Multivarmluft-systemet.

Stor energibesparing
Undersøkelser AEG har gjennomført viser at 90% av forbrukerne ønsker de mest energieffektive stekeovnene. Den jevne AEG_Maxiklasse#3luftsirkuleringen i MaxiKlasse™ betyr at ovnen varmes opp raskere. Dermed kan temperaturen senkes med 20%, og dette sparer på energibruken. Det nye, totale MaxiKlasse™ isolasjonssystemet er utviklet for å opprettholde stekeovnstemperaturen med lavest mulig energiforbruk.

– Både isolasjonen og utformingen av frontrammen og selve ovnsdøren bidrar til å lede mer varme mot maten, og forhindrer varmetap gjennom ovnsveggene. Derfor er standardmodellenes energieffektivitet klassifisert til A-10%, mens Pyroluxe®Plus-modellene oppnår toppklassifiseringen A-20% – den høyeste energieffektiviteten på markedet, forklarer Eriksen

Den nye ovnsserien fra AEG Neue Kollektion kommer i norske butikker i månedsskiftet mars/april 2011.

Se video av MaxiKlasse-ovnen her:

Skjermbilde 2011-03-15 kl. 10.21.45

Save and share this post