Electrolux Newsroom Norway

Topptrent støvsuger hentet inspirasjon fra joggesko og skateboards

Photos

Electrolux UltraOne har i en rekke tester blitt kåret til verdens beste støvsuger. Hva er så hemmeligheten bak suksessen? Senior industridesigner Esbjørn Svantesson fant svaret etter nitidige studier av joggesko, rollerblades og skateboards!

UltraOne_Vac PortraitNår man skal lage en ny støvsuger henter designere og produktutviklere inspirasjon fra mange kilder – flere av disse også utenfor hjemmet. Et langt og omstendelig forprosjekt lå til grunn før hybelkaninens skrekk, Electrolux UltraOne, så dagens lys.

Selskapet gjennomførte flere forundersøkelser som dannet utgangspunktet for den innledende designbriefen. Støy viste seg å være et gjennomgående  tema i disse undersøkelsene. Ett viktig holdepunkt for designerne var derfor å utvikle stillegående støvsugerhjul. I tillegg til å være stillegående, måtte hjulene kunne kjøre jevnt over gulvet uten å skrape opp sensitive gulvflater. UltraOne_Wheel

Hvor hentet designerne så sin inspirasjon? Jo svarene fant de i idrettsverden. Tidlig i prosessen ble et utall joggesko grundig undersøkt, spesielt joggesko med luftputesåler som absorberer støt og øker løpekomforten. Andre inspirasjonskilder var de myke, lagdelte hjulene på rollerblades og skateboards. Joggesko og rollerbladeshjulene blir utsatt for store påkjenninger i bruk. Målet var at støvsugerhjulene til UltraOne skulle tåle de samme påkjenningene.

– Vi brukte mye tid for å oppnå en perfekt lagdeling og en riktige balanse mellom et hardt og mykt hjul. Vi testet en rekke tykkelser for å oppnå den rette følelsen og motstand på fjæringssystemet. Dersom hjulet ble for hardt, ville det blitt for mye støy ved brå bevegelser under støvsugingen, sier Svantesson.

UltraOne_Vac with cordResultatet ble et helt nytt støvsugerhjul som beveger seg uanstrengt og rolig over dørterskler og andre hindringer. Hjuldimensjonen er også større, for å oppnå en jevnere rullebevegelse.  Det unike lager- og akslingssystemet gjør at hjulet ruller uanstrengt som ingen andre hjul! Hjulene ble også plassert lenger bak enn på tradisjonelle støvsugere, noe som gjør det lettere å dra støvsugeren når den er i oppreist stilling.

Slik ble det skapt unike hjul for en unik støvsuger i verdensklasse!

Skjermbilde 2011-04-14 kl. 09.46.13

Save and share this post