Electrolux Newsroom Norway

Verdens beste kokker kårer Osteria Francescana i Italia til verdens beste restaurant

Photos

Eieren av Osteria Francescana, Massimo Bottura, har mottatt prisen «Electrolux Chef’s Choice» for sin restaurant som ligger i Modena i Italia.

50-best

Prisen ble delt ut under «S. Pellegrino World ’s 50 Best Restaurants» i London den 18. April. Dette er i følge mange verdens mest prestisjefylte liste over de beste restaurantene i verden.

Den ettertraktede førsteplassen og de øvrige plassene blir kåret av «Electrolux World’s 50 Best Restaurants Academy». Dommerpanelet består av 837 medlemmer fra hele verden, delt inn i 27 regioner. Hvert medlem har syv stemmer totalt og tre av stemmene må gå til restauranter utenfor deres region. Stemmene telles opp og sammenstilles i den prestisjefylte topplisten.

«Electrolux Chef’s Choice Award» derimot, er ikke stemt frem av matkjennere eller matkritikere. Vinneren er kåret av kokkene ved de 50 beste restaurantene i verden. I år var det Osteria Francescana i Modena som stakk av med førsteprisen. Her lager kjøkkensjef Massimo Bottura mat i verdensklasse inspirert av regionen Emilia-Romagna, musikk og kunst.

Noma vinner for andre gang på rad

50Best_2011 logo«Electrolux World’s 50 Best Restaurants Academy» deler igjen ut førsteprisen til den danske topprestauranten Noma i København. Kjøkkensjef Rene Redzepi belønnes med verdens mest prestisjefylte kulinariske pris for andre år på rad takket være sin visjon om å utforske det nordiske kjøkkens flora og fauna, samt sine ekstraordinære kulinariske evner.

Sponset av Electrolux

Electrolux er den enste hvitevareleverandøren i verden som leverer komplette kjøkkenløsninger til både forbrukere og profesjonelle kjøkken. Som leverandør til flere ledende restauranter er sponsingen av «Chef’s Choice Award» og «Electrolux World’s Best Restaurants Academy» et ledd i satsningen på å fremme særegne matopplevelser både hjemme og på restaurant rundt om i verden.

For mer informasjon om «S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants, se www.theworlds50best.com

Save and share this post