Electrolux Newsroom Norway

Electrolux åpner dørene for interaktiv forbrukerdialog

Photos

Går du med en oppfinner i magen, eller har du irritert deg grønn over husholdningsapparater som ikke gjør jobben slik du forventer? Da har du en unik mulighet til å utfordre hvitevareekspertene direkte gjennom interaktiv forbrukerdialog. Electrolux setter nå av hele uken til daglige nettmøter med publikum gjennom selskapets interaktive ”Smoothie Bar”.

Electrolux-HeadquarterFor første gang i selskapets historie åpner nå Electrolux “dørene” for norske forbrukere og publikum over hele verden til selskapets hovedkvarter i Stockholm for å delta i selskapets interaktive ”Smoothie Bar”. Fra og med i dag og frem til 27. mai kan publikum føre en interaktiv forbukerdialog med selskapets fremste fageksperter innenfor ulike produktkategorier og temaområder.

– Vi ønsker en tett og god dialog med de som bruker produktene våre. Vi vil lytte og engasjere publikum gjennom nettbasert forbrukerdialog på vår digitale Smoothie Bar. Vi stiller utelukkende med de mest sentrale menneskene i Electrolux, og håper publikum vil benytte anledningen til å ta kontakt, sier produktsjef Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

To ganger hver dag frem til 27. mai vil selskapets produkteksperter og fagpersoner innenfor bærekraft, design, forbrukerinnsikt og profesjonell matlaging svare på spørsmål fra publikum. Electrolux vil lytte til publikum og gi direkte tilbakemelding til forbrukerne.

Alle temaer er velkomne, understreker hun:

Nina_Lorentzen_3– Vi er takknemlig for en hver type kontakt enten det er skryt, en ny idè til et produkt, en faglig diskusjon om design – eller kjeft, sier Lorentzen.

Toppsjefen, isdronningen og industridesignere
Blant de som stiller fra Electrolux er konsernsjef Keith McLoughlin, isdronning og mixe-magiker  Monica Maria Rojas  Restrepo, mesterkokken Tom Sjöstedt, og selskapets toppdesignere Peter Alwin, Simon Bradford og Henrik Otto.

– Alle er velkomne til å “besøke” vår interaktive Smoothie bar via Video, Twitter eller Facebook. Der kan de delta i samtalen, stille spørsmål, dele sine tanker, foreslå forbedringer og diskutere aktuelle tema med våre fageksperter, sier Lorentzen.

Teknisk løsning

For å avlegge Electrolux Smoothie Bar et besøk går man inn til Electrolux. Her får gjestene se streamet video fra Smoothie-baren, og kan stille spørsmål eller dele sine tanker via Twitter(ved å bruke hashtag #smoothiebar), Facebook eller gjennom opplasting av videoer. Videospørsmålene blir vist på veggen i Smoothie-baren under ledelse av Electrolux Internet Center og kommunikasjonsbryået Pronto.

Save and share this post