Electrolux Newsroom Norway

Profesjonell kjøleteknologi bevarer matens friskhet og holdbarhet

Photos

AEGs ProFresh NoFrost kombiskap opprettholder matens kvalitet og friskhet. Med ny kjøleteknologi vil 99% av fuktigheten i råvarene opprettholdes en hel uke. Slik unngås unødvendig matkasting.

S83200CMB0Profesjonell matlaging krever tilgang til de beste råvarene. Tradisjonelle kombiskap med ett kjølesystem gjør det vanskeligere å bevare matvarene ferske etter innkjøp. Med for tørr luft i kjøleskapet tørker maten inn og den opprinnelige friskheten og kvaliteten på råvarene reduseres.

AEGs ProFresh kombiskap har to separate kjølesystemer. Dette garanterer riktig klima i kjøleskapet, den naturlige fuktigheten opprettholdes og matvarene tørker ikke ut.

– Med ProFresh fungerer kjøleskap og fryser helt uavhengige av hverandre, forklarer produktsjef Lena Wånemark i AEG Norge.

– Med riktig fuktighetsnivå i kjøleskapet, forhindrer man at maten tørker inn. Uavhengige tester har vist at ProFresh bevarer 99% av fuktigheten i matvarene en hel uke. Det betyr at matens friskhet og kvalitet holder seg uendret i dette tidsrommet.

Frysedelens NoFrost-system forhindrer isdannelse. Dermed forsvinner behovet for avriming: ProFresh-produktene er meget energieffektive og inkluderer modeller i toppklassen A++  som har 40 prosent lavere energiforbruk enn tilsvarende modeller i klasse A.

PSAARF100F000039Toppmodellen i den aktuelle produktserien er ProFresh Plus. Produktet er utviklet med AEGs nye MultiAir Flow teknologi som skånsomt fordeler luften i kjøleskapet og  gir korrekt temperatur i hele skapet. Dette gir optimale forhold for langtidsoppbevaring av mat. Systemet sikrer også rask nedkjøling når mat plasseres i kjøleskapet, og riktig temperatur oppnås raskt etter at døren er blitt åpnet.

Andre tilleggsfunksjoner:

  • FreshBox med Quick Chill: En spesiallaget lavtemperaturskuff spesielt beregnet for separat oppbevaring av kjøtt og fisk. Systemet gjør det også mulig å senke temperaturen ytterligere for å oppnå rask nedkjøling av råvarene når de legges i kjøleskapet.
  • En ny 44-liters uttrekkbar Maxibox-skuff – den største grønnsaksskuffen på markedet med skillevegg og dobbel bunn. Dette forhindrer kondensdannelse i skuffen.
  • CleanAir Control luftfilter beskytter matens naturlige aroma, hindrer luktdannelse og spredning av lukt til andre deler av skapet.

PSAARF100F000031Neue Kollektion design

ProFresh Plus kjøl/frys er en del av Neue Kollektion design- sortimentet, som passer for en moderne livsstil og trendy kjøkkenløsninger. Kombiskapet kommer med buet dør i full høyde og har et profesjonelt og distinkt håndtak. Produktet er tilgjengelig i rustfritt stål med nytt og lysere horisontalt børstemønster og antifingerprint.

Designet skaper en unik relasjon mellom produktet og bruker. Med avanserte touch-funksjoner og et oversiktelig LCD- kontrollpanel får man rask tilgang til informasjon om temperatur og innstillinger.

– Skapet byr på mange muligheter, blant annet en høy fuktighetsfunksjon, som gjør at man kan øke fuktighetsnivået i kjøleskapet når man oppbevarer matvarer som er følsomme for uttørking, slik som jordbær, sopp og salater.

PSAARF100F000036Det innvendige designet fremheves av den spesielle LED-belysningen i skapet. Når døren åpnes, stiger lysstyrken gradvis i to sekunder.

– Dette er en elegant finesse som gir et flott uttrykk hver gang man åpner døren. Det blir som å slå på lyset etter en teaterforestilling, sier Wånemark.

– LED-belysning har dessuten et lavere energiforbruk og varer 20 ganger lenger enn standard lyspærer.

Save and share this post