Electrolux Newsroom Norway

Frister en vakuum forseglingsmaskin?

Photos

Her presenteres de neste syv semifinalistene i åretes Electrolux Design Lab. Bidrag som viser en enestående kreativitet! Ville det ikke vært behagelig med en maskin som vakuumpakker maten? Eller en trådløs matlagingsassistent som gjør at du kan bruke tiden til andre ting, for eksempel å rydde før gjestene kommer eller dekke bordet?

Se presentasjoner av de første 11 bidragene her og her. Bli kjent med de neste syv kandidatene under:

1. Mohe, PolenMohe

Designer: Krzysztof Luchowiec fra Akademia Sztuk Pieknych w Krakowie

Mohe er en vakuum forseglingsmaskin, matbeholder og oppvarmingsenhet – alt i ett. Her kan man legge maten i en av de spesielle posene laget av resirkulert materiale og maten vakuumpakkes med dette apparatet. Når pakken åpnes vil Mohe varme opp innholdet med en lett berøring. Posene er isolert gjennom en spesielt varmebestandig gel og en ytre overflate av papir.  Mohe drives av induktive oppladbare batterier som registrerer om posen er åpen eller lukket.

2. Mywash, AustraliaMy wash

Design team: Saba Zare, fra University of New South Wales

Mywash er en vaskemaskin for mange brukere. Den er designet for å benytte personlige skittentøyskurver. En skittentøyskurv fungerer også som vaskemaskintrommel. Man sorterer ganske enkelt tøyet i kurvene, og prosessen kontrolleres deretter ved hjelp av en smarttelefon og 3G. App’en lar deg bestemme når du ønsker å vaske klærne dine, og hvilket vaskeprogram som skal anvendes.

3: Onda Portable Microwave, USAOnda

Designer: Matthew Schwartz fra California State University Long Beach

Onda mikrobølgeovn er bærbar og er en smart vri på et husholdningsapparat som ble innført i boliger allerede i 1955. Akkurat som i tradisjonelle mikrobølgeovner plasseres ferdiglaget mat i en emballasje som deretter varmes opp av mikrobølger. Onda er et håndholdt apparat som gnis på emballasjen. Aluminiumsinteriøret skaper derettter en kretskopling når emballasjen åpnes. Enheten er drevet av papirbatterier. Dette er en smart, enkel, bærbar og miljøvennlig mikrobølgeovn. Onda kommer i en rekke ulike farger.

4. Özel Kinetic Blender, MalaysiaOzen Kintec

Design team: Uzair B. Abdul Rashid fra University of Teknologi MARA

Ozel er en miljøvennlig og energibesparende mikser som kombinerer funksjonaliteten til en tradisjonell blender med smart teknologi. De kinetiske batteriene i håndtaket erstatter konvensjonell strømtilførsel. Å lade batteriene er enkelt og gjøres ved å riste i håndtaket. Innvendig har de tradisjonelle roterende knivbladene blitt erstattet med en nylonledning som spinner fort, hakker opp, mikser og blander.

5. Ping Pong, FrankrikePing Pong

Design team: Arthur Kenzo fra Ecole de Design Nantes Atlantique (Shanghai)

Ping Pong er en trådløs matlagingsassistent som gjør at du kan bruke tiden til andre ting mens maten varmes opp. Sensorer (pings) festes til kokekar som benyttes i matlagingen. Dersom du for eksempel vil lage en suppe, plasseres sensoren eller ”pingen” på grytekanten mens mottakeren (pong) kan medbringes til et annet rom der du kan gjøre hva du vil i ro og mak mens maten tilberedes. Ping sender informasjon om status til Pong-mottakeren som holder deg informert om hvordan det går med suppen. Designet er inspirert av en blomstervase og gjør designkonseptet til et vakkert innslag på kjøkkenet.

6. Portable Washing Machine, SlovakiaPortable Washing Machine

Designer: Adrian Mankovecky fra Academy of Fine Arts and Design Bratislava

En etterlengtet oppfinnelse for alle som reiser mye, enten du er backpacker eller forretningsreisende. Den har fire forhåndsdefinerte vaskeprogram som gjør at man kan vaske tøy raskt og enkelt når man er på reise. Trekk fra hverandre de to delene og legg dem på hver side av plagget hvor flekken eller lukten du vil fjerne sitter. Velg så et passende program. Maskinen gjør jobben ved hjelp av negative ioner og damp. Den er drevet av krystallbaserte høyenergibatterier som konverterer sukker til energi, og du kan bruke den hvor som helst i hele verden.

7. Ribbon, AustraliaRibbon

Designer: Enzo Kocak fra Monash University

Ribbon er en alt-i-ett kokeplate, oppvarmingsenhet og kjøler for bærbar bruk. Dens unike design og fleksibilitet gjør det mulig å forme den rundt en kjele som inneholder mat eller drikke og som du ønsker å varme opp eller kjøle ned. Den svarte siden gir varme og den hvite siden kjøler. Du kan rulle den sammen, brette den opp og til og med sette sammen flere komponenter og bruke den som en kokeplate. Kontrollpanelet er plassert på siden og er enkel å bruke. Det termoelektriske batteriet kan lades opp. Når den ikke er i bruk, konverterer cellene overskuddsvarmen tilbake til elektrisitet.

Save and share this post