Electrolux Newsroom Norway

Robotstøvsugeren eller WarmNCool?

Photos

Tenk deg en robotstøvsuger som du kan styre med en fjernkontroll, eller ved å tråkke på en skitten plass som må rengjøres. Ville det ikke vært fantastisk? Bli kjent med de siste syv innovative bidragene til årets Electrolux Design Lab.

Vi har i tre omganger presentert semifinalebidragene til, og artiklene finnes på følgende tre nettsider:

Ny design putter kjøkkenet i ryggsekken

Bærbar oppvasktørker eller solavkjølende veske?

Frister en vakuum forseglingsmaskin?

Her er de siste syv bidragene:

1. Ringoo, PolenRingoo

Designer : Jacek Chrzanowski fra Academy of Fine Art im.W.Strzeminskiego i Lódz

Ringoo er en liten rund mikrobølgeenhet som brukes til å varme opp drikker. Konseptet vil redusere mengden vann vi bruker, og føre til en mer miljøvennlig livsstil. Vann (og andre væsker) som helles gjennom ringen varmes opp. På denne måten unngås energisløsing hvor man varmer opp mer vann enn vi trenger, for eksempel til en kopp te. Ringoo varmer vannet til ønsket temperatur og du kan rolig lene deg tilbake og nyte tekoppen samtidig som man har gitt et personlig bidrag til en mer miljøvennlig verden.

2. Robo TAP Cleaner, Sør-KoreaRobo Tap

Designer: Choi Gyu Ha fra Handong Global University

Robo TAP er en smart videreutvikling av robot-støvsugeren som brukes for å rengjøre et spesifikt rom. Et IPS-system, på linje med en enkel fjernkontroll, gjør at den automatiske rengjøringen kan avbrytes og brukeren kan selv ta kontroll med rengjøringen ved en liten fjernkontroll som festes til en sko eller tøffel. To tråkk på en skitten flekk dirigerer Robo TAP til det aktuelle området. Ytterligere to tråkk kansellerer rengjøringen og tre tråkk fører Robo TAP tilbake til automatisk modus. Det er like morsomt å styre den som å tråkke, og rengjøringen blir mye enklere. Her kan du late som du er Fred Astaire, samtidig som du rengjør huset.

3. Salvé Bagel Toaster, CanadaSalvé Bagel Toaster

Designer: Kent Madden fra Carleton University

Den nye bærbare bagel toasteren er spesielt designet for de som egentlig ikke har tid til å spise frokost om morgenen. Plasser en bagel i toasteren så begynner den automatisk å rotere. Når du er klar for å spise, er det bare å ta ut bagelen og nyte måltidet. Bageltoasteren er energieffektiv og er drevet av en krystallbasert høyenergibatteri som konverterer sukker til energi. Nå er det ingen unnskyldning for å gå glipp av dagens viktigste måltid!

4. Sous-Vide Cell cooker, UngarnSous-Vide Cell cooker

Designer: Adam Miklosi fra University of West Ungarn – Institute of Applied Arts

Sous-Vide Cellcooker er inspirert av “slow food cooking” som har blitt en trend i det profesjonelle kjøkkenet. Sous-Vide lager delikat og sunn mat når du selv ønsker det og leveres komplett med en personlig Internett- og smarttelefon programvare som hjelper deg til å planlegge ukemenyen i forkant. Dette vil gjøre det enklere å handle ingrediensene. Disse er pakket og forseglet i lufttette poser og oppbevares i et vannbad (72 timer er ikke uvanlig tilberedningstid) med en nøyaktig temperatur på 60 ° C, en vesentlig lavere temperatur enn ved  tradisjonell matlaging. Ideen er å opprettholde smak og konsistens i ingrediensene og samtidig oppnå en bedre kontroll med matlagingen.

5. Take-away Steward, KinaTake-away Steward

Designer: Qin Qin Haitao fra Liaoning University of Technology

The Steward er et matlevereransesystem med et postkasseliknende design som skal opprettholde take-away mat fersk og frisk. Du kan ta den med deg hjem eller på jobb, og den vil gi deg fersk mat når du måtte ønske å spise. Ved hjelp av et integrert elektronisk system, kan du forhåndsbestille maten og gi et passord til budet som skal levere bestillingen. Når den personen benytter passordet kan han eller hun levere maten i din postkasse. Steward vil oppbevare maten på ideell temperatur. Postkassen har en overflate laget av solcellepaneler som gir den all nødvendig drivkraft.

6. The Wave, Sør-KoreaThe wave

Designer: Kim Min Seok fra Seoul National University of Technology & Science

The Wave er en vaskemaskinassistent som hjelper deg å identifisere hvor vanskelig en flekk er å fjerne og kan forvaske og kommunisere med vaskemaskinen for å få et best mulig resultat med minimal bruk av vann og vaskemiddel. En egen smusshetssensor avgjør hva som må gjøres, og deretter bruker assistenten ultralyd og vann på flekkene og til slutt varmluft til tørking. Når du setter Wave på lading, kan den også kommunisere med vaskemaskinen som gjør det mulig å fjernstyre vaskeprosessen.

7. WarmNCool, FrankrikeWarmNCool

Designer: François Hurtaud fra Ecole de Design de Nantes

WarmNCool er laget for å oppbevare og varme opp mat. Den er delt inn i to deler, en bunn og en topp. Beholderen nede fungerer som en fryseboks og holder middagsrestene kald og lufttett. Beholderen oppe bevarer varmen som genereres av termoreaksjonen fra kjølesystemet. Når du ønsker å spise restematen bytter beholderne plass og de termoelektriske batteriene fungerer som en mikrobølgeovn som varmer opp maten. WarmNCool kommer i flere forskjellige farger og har en størrelse som gjør det enkelt å transportere den mellom hjem og arbeid, eller hvor du vil.

Save and share this post