Electrolux Newsroom Norway

Juryen for Electrolux Design Lab 2011 er klar

Photos

Prisvinnende arkitekter og designere utpeker 7 september årets vinner av Electrolux Design Lab 2011. Utdelelsen  finner sted under Room Home Intelligence Conference som i år foregår ved Business Design Centre i London.

For å vinne Electrolux Design Lab 2011, må deltakerne både presentere sine designkonsepter og imponere en jury bestående av ledende arkitekter og produktdesignere fra Room Home Intelligence Conference. Juryen, som består av den danske designeren Cecilie Manz, det prisbelønte arkitektparet Hayes og James Slade og Electrolux sjefsdesigner Henrik Otto, vil vurdere hvert enkelt bidrag.

Om Room

Room Home Intelligence Conference er et todagers arrangement med et spennende program som fokuserer på global markedsføring og forbrukertrender. Ettersom Electrolux Design Lab er en innovativ konkurranse som introduserer nye designtalenter og spennende produkter, kommer kåringen til å være en av de viktigste hendelsene i rommet. For mer informasjon om Room å se her.

Juryen for Electrolux Design Lab 2011:

10427__320x240_cmanz

Cecilie Manz:

Er en prisbelønnet designer som bor i København. Hun studerte ved Danish Design School i København, samt ved University of Art and Design i Helsingfors. Hun har også hatt en rekke utstillinger ved prestisjefylte gallerier, blant annet ved MoMa i New York og Vitra Design Museum i Basel. Les mer om Cecilie her.

10429__320x240_slade1

Hayes & James Slade

I 2002 grunnla Hayes og James Slade “slade Architecture”, for å kunne konsentrere seg om arkitektur og design, uten at de trengte å tenke på vanlige normer og maler. De er anerkjent internasjonalt og har blitt omtalt i over 200 publikasjoner. De var blant Ordos 100, og er har blitt hyllet av The New York Architecture League for deres Emerging Voices Lecture-serie fra 2010. Arkitektparets arbeid er utstilt over hele verden, deriblant ved The Venice Bienale i Italia, og ved The Museum of Modern Art i USA. Les mer om Hayes & James Slade her.

10428__320x240_henrik-otto

Henrik Otto

Otto startet i Electrolux i 2004 og leder i dag et team på rundt 150 designere som arbeider ved konsernets ulike designsentre over hele verden, deriblant i Australia, Brasil, Italia, Sverige og USA. Hans arbeid fokuserer på Electrolux ”Thoughtful Designstrategi”, som handler om å implementere forbrukerinnsikt i alle deler av produktdesignet: funksjonalitet, anvendelighet, samt det visuelle. Under Otto har Electrolux vunnet en rekke priser, deriblant flere Red dot og iF Design Awards.

Electrolux Design Lab 2011 Finalister

Det er nyutdannede designere og industridesignstudenter fra hele verden  som har blitt invitert til å delta i konkurransen som i år holdes for niende gang av Electrolux Design Lab. I år handler konkurransen om intelligent mobilitet, og Electrolux har oppfordret deltakerne til å sende inn ideer som tar for seg hvordan folk forbereder mat, rengjør og tar oppvasken, både i og utenfor hjemmet. Vinnerkriteriene er intuitiv design, innovasjon og forbrukerinnsikt. Førstepremien er et utdanningsstipend på 5000 euro og en halvårlig, lønnet traineestilling ved et av Electrolux sine globale designsentra. Pengepremier på henholdsvis 3000 og 2000 euro vanker til andre- og tredjeplassebidraget.

Mer informasjon om konkurransen finner du her

Save and share this post