Electrolux Newsroom Norway

Electrolux støvsuger verdenshavene for plastavfall

Photos

Betydningen av hvilken støvsuger man kjøper blir nå enda viktigere. I tillegg til rene gulv hjelper en støvsuger fra Electrolux Green Range også til en renere verden gjennom redusert plastforurensing i verdenshavene.

Skjermbilde 2011-08-15 kl. 10.40.35Gjennom prosjektet, «Vac for the sea» donerer Electrolux nå 1,5 prosent av overskuddet fra alle solgte Green Range-støvsugere til Algalita – en av verdens mest anerkjente havforskningsorganisasjoner og dens partnerorganisasjon 5 Gyres. Algalita og 5 Gyres forsker på plastforurensning, blant annet gjennom vannprøver fra verdenshavene. Dermed skapes ny viten om konsekvensene av menneskelig adferd for havmiljøet.

Et renere hav – sug for sug
Electrolux har forpliktet seg til å bruke så mange gjenbruksmaterialer som mulig i sine produkter. De effektive Ultra Green støvsugerne, som i år topper flere forbrukertester, blir fremstilt av 70 prosent gjenbruksplast. Målet er 100 prosent, og for å oppnå dette må utnyttelsen av kvalitetsmaterialer øke. Ironisk nok er det vanskelig å finne god nok kvalitetsplast på land, samtidig som det flyter gedigne søppeløyer av plast rundt i verdenshavene.

Skjermbilde 2011-08-15 kl. 10.40.25Del av både problemet og løsningen
Charles Moore, som oppdaget den gigantiske øya av plastavfall i det nordlige Atlanterhavet i 1997 – ofte kalt «the Pacific Garbage Patch» – grunnla Algalita Marine Research Foundation i 1994. For å hindre at mer plast havner i verdenshavene arbeider organisasjonen med å forstå hvilke typer plast som ender der, hvilke typer som er farligst og hvor plasten til syvende og sist havner. 5 Gyres er en praktisk forskningsorganisasjon som er dedikert til å redusere og forebygge plastforurensningen.

– Electrolux’ kunder hjelper oss med en betydelig donasjon. Inntektene vil gå til forskning og vitenskapelig baserte utdanningsaktiviteter. Vi planlegger en rekke studieturer for å engasjere nye aktører i de konkrete løsningene knyttet til gjenbruk av plastavfall, både i husholdningen, på arbeidsplassen og i samfunnet for øvrig. Dette er den mest effektive og eneste holdbare løsningen på havets massive plastproblemer. Vi er glade for å ha Electrolux om bord som en engasjert partner. Electrolux viser ansvar ved at de både er en del av problemet og en del av løsningen, sier Anna Cummins, som har vært med å stifte 5 Gyres.

Save and share this post