Electrolux Newsroom Norway

Den kulinariske eliten avslører de hotteste restauranttrendene

Photos

Innflytelsesrike matkritikere, mesterkokker og restauranteiere fra hele verden avslører de aller hotteste restauranttrendene. Skal man ut å spise, og virkelig være trendy, bør man velge en restaurant i skandinavisk bistro-stil som serverer «slow food» inspirert av det japanske kjøkken – og som bruker lokale råvarer.

Dette er hovedkonklusjonen fra en omfattende undersøkelse som Electrolux har gjennomført blant 285 medlemmer av The World´s 50 Best Restaurants Academy, som hvert år kårer verdens beste restauranter. Medlemmer av akademiet består av både internasjonale mesterkokker, restauranteiere og anerkjente matkritikere.

Electrolux Best 50 Anne-Sophie PicFire dominerende trender

I undersøkelsen ble Akademiets medlemmer spurt om hva de trodde ville bli de dominerende restauranttrendene de neste to årene. Nesten 60 prosent av de spurte svarte at lokale smaker og råvarer fortsatt ville utgjøre den dominerende trenden. På den videre rangeringslisten fulgte «bistrorestauranter», «slow food» og «street food».

– Jeg tror det handler om å føle seg nær naturen, ikke forandre så mye på produktet, men å gjenskape og presentere det på en enkel og intuitiv måte for gjestene. De skal kunne gjenkjenne den gode smaken av produktet, sier den franske mesterkokken Anne-Sophie Pic som har vært kjøkkensjef på restauranten Le Maison Pic i over 15 år som selv vant prisen for verdens beste kvinnelige kokk i 2011.

lokale_råvarer#1Forskjellige svar fra kokker og matkritikere
Selv om de fleste deltakerne i undersøkelsen stort sett var enige i rangeringen av de viktigste restauranttrendene, var det også noen forskjeller i undersøkelsen. For eksempel rangeres luksusrestauranter totalt helt nede på femteplass på listen over de viktigste trendene de neste to årene. Kokker og restauranteiere rangerte imidlertid luksusrestauranter på tredjeplass over de viktigste trendene. Blant matkritikerne havnet derimot luksusrestauranter langt nede på rangeringslisten.

Skandinavia setter standarden
På spørsmål om hvor de mest innflytelsesrike mattrendene kommer fra, viser resultatet fra undersøkelsen at det skandinaviske kjøkkenet lager de mest spennende rettene for tiden.

– Dette viser at skandinaviske mattradisjoner virkelig er i vinden. Den danske restauranten ”Noma” i København har eksempelvis vunnet prisen for verdens beste restaurant to år på rad. I den prestisjetunge konkurransen Bocuse d’Or havnet også en dansk, svensk og en norsk kokk på de tre første plassene. Dette er et tegn på at skandinavisk mat er svært populært, sier markedssjef Lene Holtan i Electrolux Norge.

lokale_råvarer#2Det japanske kjøkken ble rangert som nummer to, noe som kan tyde på at enkelhet og det å være tro mot ingrediensene blir viktige trender i tiden fremover. Dette er egenskaper som også ligger nært opp til det skandinaviske kjøkkenet.

Men det er ikke bare eksotiske land som Norge og Japan som går en lys matfremtid i møte. Landet som kanskje fremfor noe annet land er kjent for sine kulinariske kunster, nemlig Frankrike, blir rangert på tredje plass over de mest innflytelsesrike kjøkkenene.

Electrolux sponser «The World´s 50 Best Restaurants Academy»
Electrolux produserer hvitevarer for både privat- og proffmarkedet. Dette setter selskapet i en unik posisjon til å dele noen av de kulinariske hemmelighetene bak noen av verdens fremste og mest kreative restaurantkjøkken. Selskapet er også sponsor av «The World´s 50 Best Restaurants Academy» som hvert år utarbeider en rangeringsliste over verdens beste restauranter.

Save and share this post