Electrolux Newsroom Norway

AEG tørketrommel ”best i test”

Photos

Man skal holde det man lover. AEG gjør nettopp det når de lover forbrukeren en god og driftsøkonomisk tørketrommel. Det danske forbrukermagasinet ”TÆNK” har nylig undersøkt og testet 22 tørketromler og AEG modellene AEG TN95871 og TN95870* er  kåret til ’Best i Test’.

ImageExternalForbrukermagasinet TÆNK gjennomfører hvert år mange produkttester. De har nylig gjennomgått 22 tørketromler for å kunne veilede forbrukerne til å treffe det beste valget ut fra deres ønsker og behov. TÆNK har både vurdert tørketromlenes energiforbruk, tørkeevne og brukervennlighet.

Spar på strømregningen

Hvor viktig tørketrommelens strømforbruk er, avhenger naturligvis hvor ofte du tørker klær i trommel. I følge TÆNK er det mye penger å spare ved å bytte ut en B merket tørketrommel til en trommel med energimerket A. En husholdning kan spare minst 500 kroner per år dersom man i gjennomsnitt har behov for å tørke klær i tørketrommel tre ganger i uken. Tørker man hyppigere vil man spare enda mer. AEG Electrolux tørketrommel TN95871 og TN95870 (identiske modeller) gir ved hjelp av en ny og revolusjonerende varmepumpeteknologi et perfekt tørkeresultat.  Trommelen er hele 50 prosent mer energieffektiv enn minimumskravet for å oppnå A-merking. Derfor vil det være mye penger å spare på strømregningen ved å bytte til AEG TN95871 eller TN95870.

1866942_thumb_largeHigh-tech og “sensitiv” tørking

Varmepumpeteknologi er en avansert teknologi som gjør det mulig å oppnå perfekt tørkeresultat ved lavere temperaturer og dermed mindre bruk av energi. Lavere temperatur er mer skånsom mot klærne – og når maskinen ikke skal varmes opp til høye temperaturer, bruker den også mindre strøm, noe som lønner seg både med hensyn til personlig økonomi og miljø.

AEG tørketromler er “sensitive” fordi den kommer med et spesielt og innebygget ”SensiDry”- system. SensiDry betyr at maskinen gjenkjenner mengden av klær – og hvor fuktig det er – og justerer tørkingen deretter, slik at energiforbruket minimeres. Resultatet er en energieffektiv tørking, som også beskytter klærne dine så mye som mulig.

Bruker- og prisrimelig

Forbrukermagasinet TÆNK understreket i testen at tørketrommelen er enkel å betjene. Den har en stor frontdør, noe som gjør det enkelt å fylle maskinen, og det er lett å velge program. Til slutt fremhever TÆNK at det er lett å fjerne og rengjøre lofilteret og kondensbeholderen.

Mer informasjon om testresultater, metoder og sammenligninger med andre modeller, kan sees på TÆNKs nettside, www.taenk.dk

* THINK testet spesifikt modell AEG Electrolux TN95871. Modellen, AEG Electrolux TN95870 er imidlertid identisk med den testede trommelen og TÆNK har godkjent at AEG bruker “Best i test ‘merket på begge modellene.

Save and share this post