Electrolux Newsroom Norway

Grønt er tilbake

Photos

quick-trends-greens-backVi lever i en tid hvor vi fokuserer stadig mer på å ha en miljøvennlig livsstil. Det er ikke bare godt for miljøet, det er også bra for lommeboken.

Det er rikelig med områder som kan gjøre mye for å gjøre kjøkkenet karbon-nøytralt. Energieffektive hvitevarer merker A, A+ og A++, er stadig i vinden, og du kan spare opptil 45 prosent i forhold til energien som brukes, sammenlignet med standard hvitevarer. Det er også en trend i retning av å bruke bare det du trenger. Trenger du virkelig en stor, dobbelovn og en koketopp med fem brennere? Kanskje, men det er verdt å stille seg spørsmålet.

Bærekraftige materialer finner man også i det høyteknologiske kjøkkenet. Granitt gir plass til CaesarStone, et slitesterkt kompositt bestående av kvarts, resirkulert glass eller strimlet papir, deretter støpt i harpiks. Sprutevern kan lages av resirkulerte glassfliser. I tillegg til at det er miljøvennlig, bidrar det til en helt ny verden av design og egenuttrykk. Linoleum er på vei inn igjen, siden det er produsert av linfrøolje, en svært god fornybar ressurs. Bambus og kork dukker også opp på det moderne kjøkkenet, siden begge har langt høyere miljøvennlige akkreditiver enn treslag som eik.

Legg alt dette til den effektive avfallshåndteringen, komposteringen og resirkuleringen som de fleste av oss allerede har, og kjøkkenet vil virkelig bli en del av den globale trenden mot en bærekraftig livsstil.

Save and share this post