Electrolux Newsroom Norway

Restaurant Onda- eksklusivt i alle ledd

Photos

Det nyåpnede restauranthuset “Onda” på Aker Brygge har skyhøye ambisjoner. Med stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal i spissen ønsker de å by sine gjester på utsøkte spesialiteter fra sine tre ulike kjøkken “Onda Sea”, sushibaren “Onda Asia” og “fine dining” konseptet- ”Onda Mezzanine”. Med en målsetting om to stjerner i Michelin-guiden må kjøkkenutstyret være på topp for å tilfredsstille de mest kresne ganer.

Kombidamp_bakgrunnTerje Ness er en ringrev i restaurantbransjen og har en imponerende bakgrunn både fra det norske kokkelandslaget og seier i Bocuse d’Or. Han overlater ingenting til tilfeldighetene når han skal innrede hele tre ulike kjøkken i sin nye restaurant.

– Electrolux har levert alle kjøkkenproduktene til konseptrestauranten. Produsenten har levert produkter til meg helt siden jeg åpnet Oro restaurant i år 2000. Gjennom mer enn ti års erfaring med Electrolux, vet jeg at man kan stole på disse produktene. Solid kvalitet og utsøkt design gjorde valget enkelt, sier Ness.

”Transparent cooking”

DSC_5137_justertGjennom fullt innsyn til alle de tre kjøkkenene skal gjestene hos Onda oppleve en nærhet til kjøkkenet og kunne se kokkene når de lager mat, såkalt transparent matlaging. Slik skal restaurantbesøket bli en unik opplevelse for alle gjester som tar turen innom. Denne løsningen gjør at bare det beste kjøkkenutstyret er godt nok. Dette kommer særlig til uttrykk i det eksklusive kjøkkenet i andre etasje.

– I ”Onda Mezzanine” har vi valgt det beste av det beste fra Electrolux i seriene Thermaline og fra Molteni, sier Ness.

Molteni er førstevalget til ledende kokker verden over for å levere det ultimate måltidet til sine gjester.

– Electrolux har spesialbygget en Molteni- frys og kjøleenhet og en Salamander eksklusivt for våre behov. Sammen med sine rådgivere har produsenten funnet planløsninger som er optimale for oss, forteller Ness.

Svak for gadgets

Ness er en mesterkokk med sans for spesialutstyr og gadgets. På den fronten kan Electrolux by på mange finesser.

– Jeg har også sans for alt det spennende småutstyret som Electrolux kan tilby. Skrellemaskiner, kjøkkenmaskiner, miniovner og små induksjonstopper er ting som gir maten en ekstra finish, sier Ness.

For Ness har også en forkjærlighet for induksjon. Matlaging med gass har han aldri hatt den store sansen for.

Molteni_fryseskap– For meg er Electrolux sine produkter både fantastiske og funksjonelle. For meg er det avgjørende at deres induksjonsovner er på hele 7kWh, mens konkurrentene bare kan tilby en kapasitet på 2-3 kWh. Slike faktorer er avgjørende når man skal servere 500 mennesker hver eneste dag. Induksjon har flere fordeler, pannene holder seg fine uten å bli svartbrente. Vi som kokker slipper å brenne oss på fingrene under hektisk matlaging, sier Ness.

– Terje Ness sitt valg av Electrolux Thermaline produkter gir stor fleksibilitet i forhold til hvordan han ønsker at kjøkkenlinjen skal se ut. Dette er en linje med mye kraft og robusthet sier salgssjef Knut Johannessen i Electrolux Professional.

Serien består av et bredt utvalg av komponenter, satt sammen til hvert steds behov. Restaurant Onda har 3 ulike Thermaline-serier. Onda Sushi har en egen grill- og woklinje. Onda Sea Food (hovedkjøkken) har en egen ”Swiss finish” kokeøy som gir muligheter for kokkene til å jobbe fra begge sider i en hektisk restauranthverdag. Onda ”Mezzanine” har en av verdens mest eksklusive kokelinje for panner og kjeler med induksjon og koketoppen ”eco top”. Dette er produkter med høy effekt og liten varmeavgivning.

Save and share this post