Electrolux Newsroom Norway

Electrolux mottok miljøutmerkelse fra FN

Photos

Electrolux mottok nylig en særskilt FN utmerkelse for sitt miljøprosjekt ”Vac from the Sea”. Prisen ble delt ut av FN i samarbeid med International Public Relations Association (IPRA) under en seremoni 21 oktober i Istanbul. Prosjektet “Vac from the Sea” vant også pris i kategorien “Corporate Communications”.

Skjermbilde 2011-10-27 kl. 09.19.29IPRA (International Public Relations Association) samarbeider med FN for å oppmuntre selskaper over hele verden til Public Relation-kampanjer med sosiale formål. Hvert år gir FN en særskilt anerkjennelse til en IPRA ”golden Award”- kandidat som har utmerket seg innenfor et fagområde tilnyttet FNs interesseområder. Årets FN utmerkelse ble tildelt Electrolux for selskapets Vac from the Sea miljøprosjekt hvor formålet er å øke den globale bevisstheten om mangelen på resirkulert plast. Prosjektet har, siden lanseringen i juni 2010, mottatt en rekke anerkjente priser. I Norge vant Electrolux miljøprisen “gullklypa” for dette prosjektet. Hold Norge Rent delte ut prisen under den årlige avfallskonferansen ved Oslo Kongressenter 11. januar i samarbeid med miljøvernsminister Erik Solheim.

– Det er en stor ære å motta denne anerkjennelsen fra FN. Viktigere er det likevel at miljøprosjektet har skapt økt bevissthet om mangelen på gjenbruksplast, betydningen av resirkulering og ikke minst hvor viktig det er å ta miljøbevisste valg som forbruker. Ingenting av dette ville vært mulig uten innsatsen fra både organisasjoner og frivillige vi har jobbet tett med under dette prosjektet. Anerkjennelsen er derfor like mye tuftet på dem som på oss, sier europeisk kommunikasjonssjef Julia Emmerich i Electrolux.

Om Vac from the Sea
Skjermbilde 2011-10-27 kl. 09.20.03Electrolux visjon er å produsere støvsugere laget av 100% resirkulert materiale. Problemet er at det er stor mangel på gjenbruksplast av høy kvalitet på land. Samtidig er det gigantiske plastansamlinger i våre havområder. Når Electrolux lanserte et nytt sortiment av støvsugere laget av 70% resirkulert plast – Green Range – ble dette paradokset anskueliggjort.

– En virksomhets verdier må bli gjenkjent på dens handlinger. Produktutvikling, bærekraftighet og kommunikasjon må i større grad integreres. Vac from the Sea er et langsiktig prosjekt som forklarer en større strategisk kontekst bak vårt arbeid med å øke bruken av resirkulerte materialer i produksjonen. Electrolux visjon er å produsere støvsugere av 100% resirkulert materiale, men dette er ikke mulig i dag på grunn av for lite gjenbruksplast av god nok kvalitet. Prosjektet har gitt oss en plattform for å øke bevisstheten om klodens manglende forvaltning av plast, og hvordan plastavfall ødelegger våre havområder, sier Cecilia Nord, Vice President for miljø og bærekraft Affairs hos Electrolux.

Prosjektet ble gjennomført globalt og ble ledet fra Sverige. Innsamling av plast ble gjennomført i mange deler av verden, for eksempel i Hawaii (USA), Phi Phi-øyene (Thailand), St Cyr-sur-Mer (Frankrike) og Sotenäs (Sverige). Kampanjen oppfordret organisasjoner og frivillige til å samle inn plast fra alle verdenshavene. Plasten ble dernest benyttet til å lage unike ”søppelstøvsugere”. Hver av dem representerte et verdenshav, og alle ble laget av 100 % resirkulert plast. Electrolux og miljøorganisasjonene jobbet sammen for å realisere prosjektet. Hele selskapets organisasjon har vært involvert, fra CEO til Design, RND og salgsavdelingene.

– Samarbeidet med maritime organisasjoner har gitt oss svært mye kunnskap om plast og hvordan det påvirker maritimt liv og natur. Hvert år produseres 260 millioner tonn plast, men bare 5% av dette resirkuleres. Det meste av plasten som er funnet i Stillehavet er hvitt og blått fordi fisk spiser plast i andre farger. Den tror det er mat! Med Vac from the Sea kan vi øke bevisstheten om bedre utnyttelse av eksisterende plast, sier Niklas Melin, Product Marketing Manager, Small Appliances hos Electrolux.
Skjermbilde 2011-10-27 kl. 09.22.37
Skal videreføres

Prosjekte Vac from the Sea har fått mye oppmerksomhet. ”Søppelstøvsugerne” er på turnè over hele verden og flere tusen følger Vac from the Sea bloggen. For tiden gjennomføres en donasjonskampanje på Facebook – For hver ny ”liker” til selskapets Facebookside, genereres et donasjonsbeløp til de maritime forskningsorganisasjonene Algalita og 5 Gyres.

Om FN utmerkelsen

IPRA er en organisasjon for internasjonale PR seniorledere. IPRA Golden Awards omfatter 25 kategorier, og to spesielle utmerkelser hvorav FN utmerkelsen er en av dem. IPRA samarbeider med FN for å oppmuntre til PR-kampanjer med et sosialt formål. I tillegg til prisene som deles ut i de 25 fagkategoriene, deler FN ut en særskilt anerkjennelse til en kandidat som har utmerket seg innenfor et fagområde tilnyttet FNs interesseområder.

Les mer om:

Vac from the Sea-prosjektet

Electrolux og bærekraft

Save and share this post