Electrolux Newsroom Norway

Gjør kjøkkenet trygt for barna

Photos

Kokende gryter, kjøkkenmaskiner som klemmer fingrene, skarpe kniver – Kjøkkenet er ikke det tryggeste stedet i hjemmet for barn. Men, med enkle tiltak, riktige kjøkkenprodukter og litt opplæring, kan vi alle gjøre vår del for at de små skal være trygge på kjøkkenet.

lifestyle-children-and-the-kitchen-2Varmen er på

Plassering av ovner og koketopper utenfor barns rekkevidde er naturligvis det sikreste, men er ofte upraktisk i mange hjem. Når man investerer i nye kjøkkenprodukter bør man først og fremst se etter ovner og koketopper med barnesikring. Mange ovner har i tillegg doble eller tredoble glasserte glassdører som gjør dem kjølige ved berøring. Gasskoketopper kan også utstyres med en sikringsenhet, som slår av gasstilførselen hvis flammen slukker. Induksjonstopper kan også være et godt alternativ siden disse bare varmer opp grytene, mens kokeflaten ellers forblir kjølig.

lifestyle-children-and-the-kitchen-3Bevisst bruk

Oppvaskmaskiner kan også utstyres med barnesikring. Pass ellers på at skarpe gjenstander, f.eks. kniver, står opp-ned i bestikkurven.

Det er også viktig tenke gjennom hvor du plasserer produkter i kjøleskapet. Vær spesielt oppmerksom på tunge gjenstander som flasker, som kan rulle og falle ut hvis ikke de står stødig i kjøleskapet. Mange kjøleskap har også hyller laget av sikkerhetsglass, som reduserer muligheten for kutt og blåmerker.

lifestyle-children-and-the-kitchen-4Opplæring

Den beste måten å holde kjøkkenet trygt for barn på, er likevel å lære dem opp i farene. La barna hjelpe til med å tilberede enkle måltider eller bake. Underveis, kan du forklare dem hva som er farlig, og hva de skal være spesielt oppmerksom på. Det å involvere barna på kjøkkenet er ikke bare et sikkerhetstiltak. Det bidrar også til en innholdsrik familieopplevelse som engasjerer alle. Og- tar du med barna på kjøkkenet, kan man nå vinne splitter nye kjøkkenprodukter til en verdi av NOK 50.000,-! Les mer om familiekonkurransen ”lek med maten” her

Save and share this post