Electrolux Newsroom Norway

Lag et minnerikt middagsselskap – men ikke tilby blå mat!

Photos

God mat er viktig i et hvert middagsselskap, men riktig bruk av lyd og lys er av nesten like stor betydning for å skape et perfekt middagsselskap. Her finner du Electrolux´ beste inspirasjonstips!

Skjermbilde 2011-11-23 kl. 12.52.56Lyd, lys og farger er av stor betydning for å sikre en god matopplevelse. For å hjelpe deg med å skape den perfekte atmosfæren til ditt neste middagsselskap, har Electrolux samlet sine beste tips.

Skap den perfekte atmosfæren

1. Tester viser at blå og rød belysning skaper en behagelig atmosfære. Begge fargene faller mer i smak enn hvit, og frisker opp et hvert middagsbord. Det er heller ikke mye som skal til, bruk røde eller blå lys, lysestaker eller lyspærer, og ut av det blå har du satt farge på spisebordet.

2. Vi oppfordrer til å bruke farger, men alt med måte. Blå mat fremstår ikke særlig delikat, og sterk belysning skaper ofte ubehag for gjestene. Å gå til innkjøp av en dimmer er derfor en god investering. Den gjør det lett å finne den perfekte lyssettingen, slik at alle ser hva man spiser, uten at man er utsatt for flomlys.

Skjermbilde 2011-11-23 kl. 12.52.153. Hvis gjestene dine må heve stemmen for å si noe til sidemannen er det et godt tegn på at lydnivået er for høyt. Musikk til maten er positivt, men hvis volumet er for høyt, har musikken en negativ effekt på hvordan maten smaker. Derfor er det smart å teste ut lydnivået før gjestene kommer, slik at du har en formening om hvordan det høres ut.

4. Velg passende musikk. Det er stor forskjell på fest-musikk, og hva som egner seg til et middagsselskap. Bruk derfor tid på forhånd, og tenk over hvilken musikk som passer både anledningen, og gjestene.

5. Hvis du er i tvil om porsjonsstørrelsene, er det viktig å huske på at det ikke skal være for mye, ikke for lite, men akkurat passe. Å finne denne balansen er av stor betydning for at dine middagsgjester skal kunne nyte rettene du serverer dem. Er forretten for stor, kan du være sikker på at hovedretten ikke kommer til sin rett.

Det er viktig å se middagsselskapet som en helhet av smak, lyd og farge, og hvis balansen er riktig, er du garantert en minnerik kveld for dine gjester.

Mer inspirasjon til ditt middagsselskap finner du på www.electrolux.com/cube

Save and share this post