Electrolux Newsroom Norway

Bærekraftig gjenbruksrestaurant «popper» opp i hjertet av Milano

Photos

Skjermbilde 2011-12-02 kl. 09.17.53

Den unike og resirkulerbare Pop-up restauranten ”Electrolux Cube” kommer nå til Milano og installeres i hjertet av byen. Den offisielle åpningen finner sted 19. desember 2011. Her kan gjestene nyte en hemmelig meny med kortreiste råvarer og en fantastisk utsikt over byens samlingspunkt, Piazza del Duomo omgitt av verdens fjerde største katedral, Duomo de Milano. Hele restauranten kan resirkuleres etter bruk.

Et rullerende team bestående av 13 italienske mesterkokker vil sørge for en uforglemmelig atmosfære og en helt spesiell matopplevelse, men kun for inntil 18 gjester av gangen. Først ut blant kjøkkensjefene er de meritterte Michelin- stjernekokkene og brødrene Christian og Manuel Costardi.

”Kuben” er konstruert som en glasskube. De transparente og semitransparente strukturene gjør restauranten til et spektakulært syn for både gjester og tilskuere. Mens gjestene nyter en bedre lunsj eller middag i vakre omgivelser, får de samtidig muligheten til å oppleve og lære av de profesjonelle kokkene selskapet samarbeider med. Interaksjon mellom kokkene og gjestene er en viktig forutsetning for den spesielle matopplevelsen Electrolux Cube kan by på.

Skjermbilde 2011-12-02 kl. 09.20.32– Mens gjestene nyter kvelden og utsikten over Piazza del Duomo, gir vi dem muligheten til å plukke opp tips fra noen av Italias beste kokker. Kokkene vil vise gjestene at det ikke trenger å være verken dyrt eller vanskelig å skape gode matopplevelser i sitt eget hjem. Gjennom Kuben ønsker Electrolux å oppfordre publikum til å utforske sine egne kreative ferdigheter og gjenskape tilsvarende opplevelser hjemme hos seg selv, sier markedssjef i Electrolux Norge, Lena Wånemark.

”Grønn” på innsiden og utsiden
Hver ”Kube-restaurant” er utstyrt med egen vindturbin og  har dessuten en generator som går på hydrogendrivstoff, noe som tidligere kun er prøvd ut på scootere og biler for å sikre et lavere energiforbruk. Terrasse og restaurantgulvet er laget av resirkulert materiale fra treindustrien, og er blandet med miljøvennlig og resirkulerbar plast, som både beskytter og gjør gulvet vanntett. All mat tilberedes ved bruk av markedets nyeste og mest innovative kjøkkenteknologi med lavest mulig energiforbruk– som man også finner på flere topprestauranter rundt om i Europa.

– Når livet som restaurant er over, kan ”Kuben” demonteres, og materialet brukes til å sette opp andre bygg, som for eksempel et reisende sykehus, eller et bibliotek. Dette er bærekraftig gastronomi i praksis, sier Wånemark.

Spisebordet faller ned fra taket
Skjermbilde 2011-12-02 kl. 09.19.39Når gjestene ankommer Kuben i Milano vil det 140 kvm store restaurantlokalet være helt åpent. Når middagen serveres vil et ferdigdekket spisebord ”dale” ned fra taket, før det heves igjen etter måltidet klar for ”longdrinks”, og sosial mingling.

Hva man får å spise er en godt bevart hemmelighet og vil først avsløres når gjestene ankommer restauranten. Menyene vil være skreddersydd og inspirert fra lokale råvarer og den særegne atmosfæren Kuben er omgitt av.

– Kubemenyene skal gjenspeile lokal særegenhet for den byen restauranten er plassert, og på den måten lar kokkene seg inspirere av de lokale råvarene og byens egen atmosfære.  ”Kuben” vil være i Milano til april 2012, men kommer også til å dukke opp i både London og Stockholm i løpet av neste år, sier Wånemark.

Electrolux Cube poppet opp første gang opp på toppen av Arc de Triomphe i Parc du Cinquantenaire i Brussel i april i år.

Bestill din spesielle Electrolux Cube opplevelse i Milano
Electrolux Cube serverer mat to ganger om dagen – lunsj mellom 13:00 til 15:30 og middag fra 21.00 til 24.00 (lokal tid) i ukedagene. Brunsj og middag serveres i helgene. Lunsj og middag koster per kuvert henholdsvis 200 og 250 Euro, inkludert drikke og forfriskninger.

Booking kan gjøres online på: www.electrolux.com/cube

Save and share this post