Electrolux Newsroom Norway

Tips til julerengjøringen fra Electrolux

Photos

Ved juletider blir det ofte folksomt i norske hjem, og da blir det naturligvis også mer å gjøre rent. Julepapir flyter, treet drysser, nøtterester treffer gulvet, og kakesmuler finnes over alt. I tillegg til dette har kanskje noen familiemedlemmer ulike behov, noen er allergisk for hund og andre for støv. For å redusere belastningen i julen gir vi dere derfor Electrolux beste renholdstips.

Ergorapido_GREEN1Rengjøring er god trening

Å gjøre rent er god trening, og det kommer spesielt godt med i julen, da vanlig trening gjerne ikke står øverst på programmet. Både vasking av gulv og støvsuging gjør at du forbrenner hele 260 kalorier i timen.

Bytt støvsugerpose og filter

Når barnåler og kakesmuler flyter rundt i huset, fylles støvsugeren fort. Derfor er viktig å skifte både støvsugerpose og filter jevnlig, slik at du får maksimal innsats ut av støvsugeren. Støvsugeren lyger heller ikke. Noen ganger lyser indiaktoren for å skifte pose, selv om den ikke føles full. Skift likevel! Grunnen er at noen ganger støvsuger du opp veldig fint støv, noe som kan føre til at støvsugerposens porer tettes, og da fungerer den ikke som den skal.

Vær obs på barnålene

Barnåler kan bli til prosjektiler i din støvsuger, og om du er uheldig så revner støvsugerposen, og innholdet legger seg på innsiden av støvsugeren. Fei opp barnåler så mye som mulig, og bytt støvsugerpose umiddelbart hvis du støvsuger dem.

9002566587Tips til støvsugerposer

Har du problemer med å huske støvsugermodellen når du skal kjøpe nye poser? Det finnes en standardpose som passer alle støvsugere fra Electrolux, AEG, Philips, Tornado og Volta. Den kalles s-bag ®.

For den luftsensitive

Julen er en tid med mange dufter. Alltid er det god mat i ovnen, gløgg på komfyren, og kanskje også fyr i peisen. Lukten som kommer etter støvsuging er derimot ikke en lukt vi forbinder med julen. Med s-bag ® anti-odour slipper du denne lukten, ettersom den holder seg i støvsugerposen.

Ergorapiodo_GREEN2-200x300Miljøvennlige alternativer

Har du en miljøvennlig støvsugerpose? Match den i så fall med en “grønn” støvsuger. Og ikke tro at en mijøvennlig støvsuger leverer dårligere resultater enn de vanlige, faktisk er noen av de beste støvsugerne “grønne” alternativer. For eksempel Ergorapido Pluss Green.

Deodorant til oppvaskmaskinen

Med et stort utvalg juleretter, blir det ofte en god blanding av matrester i oppvaskmaskinen, noe som kan føre til dårlig lukt. Denne luktfjerneren sørger for at den dårlige lukten holder seg borte, samtidig som den avgir en mild sitronduft. Og slik holder den seg frem til påske!

Til deg uten selvrensende ovn

Hvis du ikke har en selvrensende ovn, kan du gni innsiden av ovnen din med såpe, sette varmen til 100 grader og vente i 10 minutter før du slår av. Avkjøl. Da er det mye enklere å rengjøre ovnen.


Save and share this post