Electrolux Newsroom Norway

Stefano Marzano er ansatt som Chief Design Officer i Electrolux

Photos

ZS1V0959Stefano Marzano er ansatt i den nye stillingen som Chief Design Officer i Electrolux, og går inn i konsernledelsen. Han vil også lede en ny konsernstab som samler all designrelatert kompetanse i konsernet. Endringene gjør det mulig for Electrolux å raskere levere innovative løsninger til markedet.

“Stefano Marzano er en av de fremste designlederne i bransjen, og jeg er både glad og stolt over å ha fått han ombord hos oss. At vi for første gang i konsernets historie har ansatt en Chief Design Officer viser hvordan Electrolux prioriterer design som en grunnleggende funksjon i vår innovasjonsprosess. Electrolux har kommet mye lenger i overgangen fra et produksjonsdrevet konsern til et moderne konsern med konsumentinnsikt. Marzanos erfaring og kreativitet kommer i enda større grad til å forsterke denne utviklingen”, sier Keith McLoughlin, konsernsjef i Electrolux.

Stefano Marzano er født i 1950 og har en lang karriere bak seg i Royal Philips Electronics, de siste 20 årene som Chief Design Officer. Frem til 1998 var han professor ved Domus Academy i Milano og fra 1999-2001 var han gjesteprofessor ved det polytekniske instituttet i Milano, Politecnico di Milano. Marzano er også forfatter og redaktør for flere bøker om design.

Businessweek kåret han i 2005 til en av fire globale “Best leaders: innovators”, og han ble tildelt World Technology Award for Design av World Technology Network i 2001. Marzano har i tillegg en doktorgrad i arkitektur fra Politecnico di Milano.

“Jeg beundrer Electrolux for deres tradisjonsrike historie og sterke varemerke. Jeg deler konsernets verdier,  er stolt over å ta plass i konsernledelsen, og å ta fatt på en inspirerende reise. Det skal bli spennende å arbeide med innovasjon, og ta del i å effektivsere utviklingen av relevante løsninger som forbedrer hverdagslivet for våre kunder over hele verden”, sier Stefano Marzano.

Electrolux har syv designsentre rundt om i verden. Det fremste er lokalisert i Stockholm sammen med konsernstabene, og de andre finner man i USA, Brasil, Italia, Singapore og Australia.

Mer informasjon om Stefano Marzano, Electrolux og design finner du på vår hjemmeside.

Save and share this post