Electrolux Newsroom Norway

Hvem er Norges beste kokkefamilie?

Photos

Electrolux og Foreldre & Barns Lek med maten-finale nærmer seg med stormskritt, og nå er fire familier klare til å kjempe om kjøkkenutstyr fra Electrolux til en verdi av 50 000 kr. Bidrag til familiekonkurransen har strømmet inn fra hele landet, fra Alta i nord til Grimstad i sør, i det som kommer til å bli en real kokkekamp på Geitmyra Gård i Oslo 3. februar.

Lek_Med_Maten-300x199Under finalen skal alle familiene diske opp sine favorittretter og en sammensatt jury bestående av noen av Norges fremste kokker og matskribenter vil bedømme rettene etter presentasjon, kreativitet, smak og familiens evne til å fordele arbeidsoppgaver på kjøkkenet.

«Lek med maten» retter søkelyset på et viktig tema som berører en av vår tids største utfordringer, nemlig tidsklemma. Selv om hverdagen for mange er travel, trenger likevel alle mat! Og selv enkle middager kan barna ta del i. Gjennom denne konkurransen har man vært på jakt etter vellykkede familieopplevelser hvor både små og store har vært engasjert på kjøkkenet. Å ha det hyggelig og sosialt rundt matlagingen lærer barna å glede seg over å lage god mat i tidlig alder. Dessuten viser det seg at det stimulerer kreativiteten.  Det beste av alt: Barna spiser mer av maten de får være med å lage!

Mateksperter kårer vinneren

En anerkjent og sammensatt jury bestående av noen av Norges fremste mateksperter skal bedømme kokkefamilienes finalebidrag. Norges mest populære matblogger Trine Sandberg og matfaglig rådgiver Jostein Medhus ved Kulinarisk Akademi i Oslo vil inngå i årets jury sammen med juryformann John Henrik Schreiner. Schreiner er kokkeutdannet fra Continental, og har lang fartstid innen både hotell og restaurantbransjen. John Henrik var blant annet hovmester på det kongelige slott i 11 år. Nå er han en av tre som driver matkurs.no

Om Geitmyra Gård, Norsk matkultursenter for barn:

Geitmyra gård ligger i enden av Geitmyrsveien, midt i Oslo mellom øst og vest, og er et rokokkogårdstun som stammer fra midten av 1700-tallet. Norsk matkultursenter for barn er organisert som en stiftelse (stiftet av Andreas Viestad), og har som formål å lære barn om gleden ved å lage og spise god mat, om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirking.

Save and share this post