Electrolux Newsroom Norway

Møt finalistene!

Photos

Fredag 3 februar går Electrolux og Foreldre & Barns Lek med maten-finale av stabelen, og her møter du finalistene!

Fire familier samles på Geitmyra Gård for å diske opp sin favorittmiddag og vil kjempe om hovedpremien, kjøkkenprodukter til en verdi av NOK 50.000,-

Skjermbilde 2012-02-01 kl. 12.50.21Fra Bergen: familien Mjøs Persen

I november fant Simien Mjøs Persen Mosland (6) ut at han skulle lage middag hver dag frem til jul. Det holdt nok ikke helt inn, men nå venter Oslotur og finale for han og mamma Hanne Mjøs Persen.

– Vi tror «Lek for maten-finalen» blir kjempegøy! Simien gleder seg, og ønsker seg allerede en ismaskin, så det er ingenting å si på selvtilliten hans. Uansett utfall er det stort for en seksåring å dra på tur over fjellet til Oslo, og det blir hyggelig å møte de andre familiene, sier mor Hanne Mjøs Persen.

– Vi lager jevnlig mat sammen, noe både Simien og jeg har stor glede av. Vi får verdifull tid med hverandre, og Simien lærer både om mat og måleenheter. Etter at matinteressen slo til for fullt, har han faktisk blitt bedre i matte, så vi kan trygt si at matlagingen gir utbytte på flere områder, sier Hanne.

Familien Mjøs Persens finalemeny: Hjemmelagede fiskekaker etter hemmelig oppskrift.

Familien HildeFra Oslo: familien Hilde

Hele familien vil delta under finalearrangementet i familiens hjemby, noe som betyr Simon (12), Hedvig(10), pappa Hans og mor Heidi Torske Hilde. Mor Heidi forteller at barna er opptatt av både å bidra til selve matlagingen, at det dekkes fint på, og at det pyntes med tente lys. Spesielt i helgene gjør de seg ekstra flid med måltidene.

– Vi ser et stort ut utbytte av å involvere barna i matlagingen. De får kunnskap om både grønt, fisk og kjøtt, samtidig som de får innblikk i hva som er sunn mat, og hvordan man lager måltider fra bunnen av. Vi håper dette er noe de vil ta med seg videre, forteller Heidi Torske.

– Ungene gleder seg masse! Mor er også spent, mens far er litt usikker på hva som venter. Det blir spennende å komme ut av komfortsonen vår, ettersom vi aldri har gjort noe lignende, og vi er langt ifra gourmetkokker. Dette blir hverdagskokken i aksjon for fullt, sier hun smilende.

Familien Hildes finalemeny: Den nepalske retten «Kima» med tilbehør.

Familien EspesetFra Grimstad: familien Espeset Hjemdal

Familien består av Edvard (6 år), Gyri (3 år), pappa Helge og mor Gunhild, og kommer fra sørlandsperlen Grimstad. De er ivrige hverdagskokker som gleder seg stort til «Lek med maten»-finalen, og mor Gunhild forteller at de er spente på hva som venter dem.

– Både små og store ser frem til 3 februar. Vi gleder oss til å treffe de andre familiene, og å se hva de lager. Dette blir en opplevelse for hele familien, sier mor Gunhild og legger til:

– Vi prøver å lage mat sammen rundt tre ganger i uken, og det er noe alle setter pris på. Det er viktig å involvere barna i matlagingen ettersom det både skaper engasjement og matglede. Når barna kokkelerer sammen med oss, smaker de på ingrediensene, og dermed får de mer kunnskap om både grønnsaker og annen sunn mat, sier hun.

Familiens Espeset Hjemdals finalemeny: Hjemmelaget pesto servert med pasta, kylling og salat.

DFamilien ØstensenFra Kongsberg: familien Skjelstad Østensen

Fra Kongsberg kommer  finalens største familie. Den består av: Øystein (12), Edvard (10), Brage (8), Henny (2), mor Pia og pappa Hans Ivar.

– Vi gleder oss til finalen, men er samtidig litt spente på hva som skal skje. Vi er en vanlig familie som synes dette høres morsomt ut, og for oss er det viktigste å delta, forteller mor Pia som også synes det er viktig at barn deltar aktivt i matlagingen.

– Hele familien deltar nok i matlagingen ca to ganger i uken, men det er et klart flertall av dager hvor det er barna som lager middag til resten av familien. Mor og far bidrar med innkjøp, men det er først og fremst barna som elsker å lage mat, sier hun.

Familien Skjelstad Østensens finalemeny: Indrefilet av svin med bacon, sjampinjong, brokkoli og kikerter.

Les mer om konkurransen her!

Save and share this post