Electrolux Newsroom Norway

Lekte seg til topps med nepalesiske «Kima»

Photos

Fire familiefinalister fra Kongsberg, Grimstad, Bergen og Oslo utkjempet en real kokkekamp i i den landsomfattende familiekonkurransen «Lek med maten» som gikk av stabelen på Geitmyra gård, fredag 3. februar 2012. Kokkefinalen ble arrangert av Electrolux i samarbeid med familiebladet Foreldre & Barn. Til slutt var det familien Hilde fra Oslo, med sin nepalesiske rett «Kima», som stakk av med seieren og kjøkkenutstyr fra Electrolux til en verdi av 50 000 kr.

Norske familiers favorittretter har strømmet inn til den landsomfattende matkonkurransen som fredag samlet fire finalister til kokkedyst på tradisjonsrike Geitmyra Gård, Norsk matkultursenter for barn i Oslo. Formålet med konkurransen har vært å jakte på vellykkede familieopplevelser hvor både små og store har vært engasjert i matlagingen. Å ha det hyggelig og sosialt rundt matlagingen lærer barna å glede seg over å lage god mat i tidlig alder.

Skjermbilde 2012-02-06 kl. 11.04.56Fornøyd arrangør

Markedssjef og medarrrangør Lena Wånemark i Electrolux gledet seg over finalearrangementet på Geitmyra Gård.

– Dagens finale er et strålende eksempel på hvordan familier kan lage god mat sammen. Alle finalistene gjorde en flott innsats, og det var inspirerende å se voksne og barn i godt samarbeid under tilberedelsen av matrettene. Det å engasjere hele familien er en investering i både egen helse, og barnas helse! Barna blir engasjert, de lærer mer om mat og ernæring, de spiser mer, og man får som både voksen og barn en hyggeligere sosial ramme i hele prosessen fra tilbereding av maten til den skal spises, sier Wånemark.

Skjermbilde 2012-02-06 kl. 11.05.40Vanskelig å kåre en vinner

Etter å ha disket opp sine favorittretter bedømte en fagjury, bestående av noen av Norges fremste kokker og matskribenter, rettene etter presentasjon, kreativitet, smak, familiens evne til å fordele arbeidsoppgaver på kjøkkenet og hygiene. John Henrik Schreiner, med bakgrunn fra Continental, det Kongelige Slott og nå matkurs.no, var juryformann, og fikk bistand fra Norges mest populære matblogger Trine Sandberg og Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi.

– Dette har vært en veldig hyggelig dag på Geitmyra gård. Vi har blitt presentert for så mange gode smaker, og det har vært ekstra gledelig å se hvor godt familiene har samarbeidet. Det var ingen lett avgjørelse å kåre en vinner, ettersom det var små marginer som skilte, og alle rettene holdt et høyt faglig nivå. God arbeidsfordeling, eksotiske smaker og det faktum at de disket opp en kreativ og unorsk rett, gjorde at familien Hilde fra Oslo til slutt trakk det lengste strået i årets Lek med maten-konkurranse, sier John Henrik Schreiner.

Skjermbilde 2012-02-06 kl. 11.06.36Mangler ord

Simon (13), Hedvig(10), pappa Hans og mor Heidi Hilde fra Oslo utgjør familien som står bak vinneretten, «Kima», og familien med den korteste reiseveien til finalen, var både overrasket og glade etter at seieren var et faktum.

– Dette var over all forventning. Vi var fornøyde med å komme til finalen, og nå som vi har vunnet er vi både overrasket, og selvsagt veldige glade. Det er vanskelig å sette ord på hvordan det føles, men arrangementet har vært veldig bra, og det har vært en flott opplevelse, spesielt siden vi har truffet tre andre herlige familier, sier mor Heidi Torske Hilde.

– Å vinne i seg selv er en stor ære, og da blir premien på Electrolux-produkter til 50 000 kroner overveldende. Nå er det gode sjanser for ny kjøkkenmaskin, smiler pappa Hans Hilde, mens han legger til at seieren vil bli feiret med familien på søndag, for da fyller Simon 13 år

De øvrige finalistene var:

Skjermbilde 2012-02-06 kl. 11.09.19

Familien Espeset Hjemdal fra Grimstad

Mor Gunhild Espeset (37), og far Helge Hjemdal (39) deltok sammen med barna Edvard (6), Gyri (3).

Finalemenyen var: hjemmelaget pesto servert med pasta, kylling og salat.

Skjermbilde 2012-02-06 kl. 11.08.43

Familien Mjøs Persen fra Bergen

Mor Hanne Mjøs Persen og sønnen Simien (6) tok turen over fjellet fra Bergen.

Finalemenyen var: hjemmelagede fiskekaker etter hemmelig oppskrift.

Skjermbilde 2012-02-06 kl. 11.08.59

Familien Skjelstad Østensen fra Kongsberg

Mor Pia Skjelstad deltok sammen med far Hans Ivar Østensen og barna Øystein (13), Edvard (10), Brage (8) og Henny (2).

Finalemenyen var: indrefilet av svin med bacon, sjampinjong, brokkoli og kikerter


Save and share this post