Electrolux Newsroom Norway

Unik arkitektur på reise i Europa

Photos

Cube Milano_FishingEyeEuropas unike pop-up restaurant Electrolux Cube tilbyr matopplevelser av de sjeldne, storslått utsikt, og en uforglemmelig atmosfære, men restaurantens spektakulære arkitektur er en opplevelse i seg selv. Etter et opphold i Brussel på Arc de Triomphe har det særegne designkonseptet inntatt hjertet av Milano, på Piazza del Duomo.

”Kuben” er konstruert som en glasskube og de transparente og semitransparente strukturene gjør at den er et spektakulært syn både for gjester og tilskuere.

Skjermbilde 2012-02-14 kl. 10.13.46– For å skape en sterk, visuell og ikonisk arkitektur har vi designet ”Kuben” slik at den er både synlig, funksjonell og minneverdig, uansett hvor den står, sier Michele Rossi fra arkitektfirmaet Milanese Park Associati.

Det tar ni dager å montere den 140 kvm store restauranten på hvert sted, og fem dager å demontere den. Dermed går det totalt tre uker fra den står på ett sted til den er oppført på det neste, inkludert transport. En dedikert stab på 18 ansatte flytter ”Kuben” fra sted til sted gjennom hele Europa.

Tekniske utfordringer
Skjermbilde 2012-02-14 kl. 10.24.01Electrolux Cube har gitt arkitektene i Milanese Park Associati en rekke tekniske og krevende utfordringer. Selv om arkitektene har erfaring fra tidligere midlertidige oppføringer, var disse produsert for engangsbruk, og ikke for montering og demontering i en rekke av Europas storbyer.

– Vi var nødt til å lage en konstruksjon som kunne tåle ulike klimaforhold, selv de mest ekstreme værforholdene. Samtidig var det viktig å tilby høy grad av komfort i et raffinert og lekkert design, sier Rossi.

Skjermbilde 2012-02-14 kl. 10.30.39Ved oppføringen av Electrolux Cube har man benyttet miljøvennlige materialer av høy kvalitet som sikrer en robust arkitektonisk struktur. Det gjør at ”Kuben” passer inn i mange ulike miljøer – fra toppen av urbane monumenter til snødekte fjell eller for den saks skyld i maritime omgivelser.

Ulike lokasjoner

Hver by hvor ”Kuben” oppføres gir forskjellige utfordringer. Noen steder må det sørges for at taket tåler snø, at det er behagelig temperatur og god ventilasjon, samt at alle skal ha mulighet til å komme inn.

Skjermbilde 2012-02-14 kl. 10.25.31– Takket være kreative løsninger og revolusjonerende teknologi som egne vindturbiner og en generator som går på hydrogendrivstoff, har alle utfordringene blitt løst. Sluttresultatet er et at ”Kuben” er mye mer enn bare en restaurant. Det er et unikt og helhetlig konsept som gir de besøkende mangeartede opplevelser, og det er ekstra gledelig at store deler av Europa nå får muligheten til å se den, sier Rossi.

«Kuben» byr på eksklusive gourmetopplevelser for inntil 18 gjester av gangen, og vil være i Milano frem til ultimo april 2012, men kommer til å dukke opp i både London og Stockholm i løpet av året.

Skjermbilde 2012-02-14 kl. 10.13.28Bestill din spesielle Electrolux Cube opplevelse i Milano
Electrolux Cube serverer mat to ganger om dagen – lunsj mellom 13:00 til 15:30 og middag fra 21.00 til 24.00 (lokal tid) i ukedagene. Brunsj og middag serveres i helgene.

Priser og booking finner du her

Mer info om Electrolux Cube finner du her

Save and share this post