Electrolux Newsroom Norway

AEG har bursdag – ´Perfekt in Form und Funktion´ i 125 år

Photos

AEG_PR0610_MaxiKlasse_Oven_2010104_A_011_LoRes_055300AEG feirer 125 år i 2012. Selskapet har en rik og mangfoldig historie som begynte med produksjon av lyspærer tilbake i 1887. Siden den gang har AEG introdusert en rekke prisbelønte og innovative produkter for verdensmarkedet, og som har forandret måten folk lever sine liv på.  Senest i år har AEG mottatt flere iF design Awards for selskapets ‘Neue Kollektion’ som ble lansert i 2011.

125 år  med design og innovasjon

AEG har en sterk signatur og en særegen designfilosofi med røtter tilbake til en av historiens mest anerkjente industridesignere, Peter Behrens, som ble ansatt i selskapet så tidlig som i 1907. Behrens var ikke bare opptatt av innovativt produktdesign. Han inkluderte også design og utforming av selskapsbygninger, skriftlig materiell, logo og merkevarebygging i sin helhetlige designfilosofi. Dette skulle utgjøre et grunnleggende fundament for hvordan ulike selskap kunne differensiere seg fra hverandre.

– Peter Behrens og hans tenkning utgjør fremdeles en bærebjelke for selskapets filosofi og er forankret i slagordet ‘Perfekt in Form und Funktion’, sier markedssjef Lena Wånemark i AEG Norge.

AEG_NeueKollektion_MaxiSense_LRimage_059959AEG revolusjonerer hjemmet
AEG har vært en pioner og har stått bak noen av verdenshistoriens største og innovative nyvinninger for husholdningsmarkedet. AEG var først ute med bygg-in produkter med sitt legendariske «Santo kjøleskap», som kom på markedet allerede i 1935. AEG lanserte helautomatiske ‘Lavamat’ vaskemaskiner så tidlig som i 1950. Den første tørketrommelen med varmepumpeteknologi, og den første induksjonstoppen ble introdusert for markedet allerede i 1987. Dette var også tiåret hvor AEG som første selskap lanserte en ‘Øko range’ kolleksjon som har hatt stor betydning for senere års utvikling av stadig flere og bedre energieffektive husholdningsapparater.PSAAHO100M000001_D

Prisbelønte produkter
I 2011 ble AEG ‘Neue Kollektion’ introdusert for verdensmarkedet. Kolleksjonen har høstet ros og anerkjennelse for sitt funksjonelle og lekre design. AEG mottok blant annet ni priser i forbindelse med iF design Awards i 2011.

– AEG har en sterk designarv som videreføres i denne kolleksjonen. AEG ‘Neue Kollektion’ har rene linjer, innovative funksjoner, kvalitetsmaterialer og elegante former. Produktene har også et innovativt brukergrensesnitt som gjør dem enkle i bruk, sier Wånemark.

AEG Neue Kollektion har også mottatt iF design Awards i 2012 med følgende produkter:  Maxi-sense induksjonstopper, kombiskap, ‘LAVAMAT’ vaskemaskiner og ‘Lavatherm’  tørketromler.

Fremtidens design
– Våre produkter er utviklet og designet basert på fremtidens teknologi. Blant annet er det utviklet et unikt og funksjonelt brukergrensesnittet, som forenkler komplekse funksjoner, sier Hans Strohmeier, AEG Global Design Director.

For å oppnå et prefekt resultat er det viktig å være helt i front når det gjelder valg av teknologi. AEG Protex tørketromler har en Woolmark “Gold” sertifisering fordi tromlene er spesielt skånsom mot tekstiler som gjør at klærne varer lengre.

– Selv om våre produkter utfører stadig mer kompliserte oppgaver, må samspillet med brukeren være så intuitivt og enkelt som mulig. Dette ivaretas gjennom intelligent design. Man kan argumentere for at min rolle som designer er å fungere som oversetter i en menneske-maskin dialog, sier Strohmeier.

Feiringen av AEG sitt 125 årsjubileum vil markeres gjennom en rekke arrangementer og salgsfremmende tiltak hele året.

Save and share this post