Electrolux Newsroom Norway

Electrolux Cube popper frem på Operataket i Stockholm

Photos

STOCKHOLM-Cube-with-Logo

Pop up restauranten Electrolux Cube lander 18. juni på Den kongelige Opera’s tak, i hjertet av Stockholm sentrum. Her får gjestene en unik mat- og designopplevelse utenom det vanlige. Målet er å stimulere gjestenes egen kreativitet til å gjenskape tilsvarende opplevelser hjemme på eget kjøkken.

Stockholm-Cube-BIG

Electrolux har 90 års erfaring med å utvikle profesjonelt kjøkkenutstyr. Selskapets profesjonelle produkter er i dag tilgjengelige blant halvparten av alle Michelin-restauranter i Europa. Gjennom Popup konseptet ”The Cube”  ønsker Electrolux å skape en unik matopplevelse, og samtidig dele selskapets profesjonelle erfaring med sine gjester.

– Vi ønsker å inspirere våre forbrukere og la dem dra direkte nytte av den profesjonelle kunnskapen vi besitter. Profesjonelle kokker vi samarbeider med vet hvordan man løfter matopplevelsen ved å stimulere alle sansene våre. De jobber med smarte løsninger og utnytter kjøkkenutstyret kreativt for å oppnå et perfekt resultat. Målet er å inspirere våre gjester til å eksperimentere med matlagingen hjemme i sitt eget kjøkken, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Home Products Norway.

Lander i to byer samtidig

Electrolux Cube har tidligere besøkt Brussel og Milan med stor suksess. Nå bygges for første gang Popup-restauranten i to europeiske hovedsteder samtidig. Samme konsept vil nemlig åpnes i London ved Royal Festival Hall i midten av juni og vil være et spektakulært landemerke i Og lignende-byen. Restaurantene vil være tilgjengelig for inntil 18 gjester av gangen frem til ca 14 oktober.

Plasseringen av den semi-transparente bygningen er en viktig del av den totale opplevelsen. I Stockholm tilbyr The Cube umiddelbar tilgang til et av hovedstadens vakreste utsiktspunkt og Operasjef Birgitta Svendèn er svært entusiastisk til prosjektet.

– Opplevelsen av utsøkt mat kan fint kombineres med ballett og opera på høyt kunstnerisk nivå og flettes sammen til en heftig totalopplevelse, sier daglig leder Birgitta Svendèn ved Den kongelige operaen i Stockholm.

Profesjonell ekspertise

Håndplukkede kokker vil sette sitt preg på menyen som hovedsakelig vil bestå av lokale råvarer. Følgende kokker med egne team vil være til stede i Stockholm; Mathias Dahlgren fra Mathias Dahlgren Grand Hôtel, Magnus Ek fra f.d Oaxen, Johan Jureskog fra Restaurant AG, Klas Lindberg, som vant Årets Kokk 2012 og Stefano Catenacci fra Operakällaren.

All mat blir tilberedt på de nyeste produktene fra selskapet. Kokkene vil benytte både profesjonelle produkter og kjøkkenutstyr fra Electrolux Inspiration Range, tilpasset hjemmemarkedet. For å oppnå tilstrekkelig nærhet mellom gjestene og kokkene under matlagingen, er kjøkkeninnredningen åpen og synlig for gjestene. Kokkene vil dele både tips og råd til gjestene etter middagen, som deretter kan benyttes som inspirasjon for å gjenskape tilsvarende opplevelser hjemme.

Når gjestene ankommer, er det 140 kvadratmeter store arealet helt åpent for å gi best mulig utsikt. Når det er tid for å sette seg til bords senkes bordet ned fra taket. Etter måltidet heves bordet igjen for å gjøre klart for videre mingling blant gjestene.

Flere spektakulære temakvelder vil avholdes i løpet av de fire månedene hvor Cuben er i drift i Stockholm.

Arkitektur og interiørdesign

Electrolux Cube er et eksempel på nyskapende og bærekraftig arkitektur og ingeniørkunst. Det drives utelukkende på solenergi og vindenergi og 100% av bygningsmassen kan resirkuleres. Designet er typisk for Electrolux, skandinavisk med rene linjer og lyse farger.

Booking

Det vil være to serveringer daglig. Lunsj fra 12.00 til 14.30 og middag fra 19.00 til ca 23.30. En lunsjpakke, inkludert vin, koster SEK 1450. Middag koster SEK 2600.

Privat bordbestilling gjøres på telefon 0709-38 48 63 eller på epost: cubestockholm@electroluxmail.com

Bestilling for bedrifter/virksomheter gjøres på telefon: 08-507333 09 eller epost: cubecorporate@electroluxmail.com

Save and share this post