Electrolux Newsroom Norway

Nordmenn sverger til traktekaffen

Photos

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking – og det kommer stadig mer avansert kaffeutstyr på markedet. Men kanskje noe overraskende sverger nordmenn fortsatt til den tradisjonelle traktekaffen. Dette viser en landsdekkende undersøkelse gjennomført for hvitevareselskapet Electrolux.

Skjermbilde 2012-06-29 kl. 3.31.23 PMEn gjennomsnittlig nordmann drikker 160 liter kaffe i året, det vil si litt over fem kopper hver dag. Vi er altså over verdensgjennomsnittet opptatt av kaffe. En ny undersøkelse fra Electrolux viser at nesten halvparten av oss sverger til kaffetrakteren når vi skal lage kaffe hjemme.

– Kaffe er en viktig ingrediens i manges hverdag, og til tross for at de fleste fremdeles velger å bruke tradisjonell kaffetrakter, viser våre markedsundersøkelser at stadig flere også har fått øynene opp for andre tilberedingsmetoder, som for eksempel kapsel- og espressomaskiner, sier kategorisjef Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

kapsel

48,8 prosent av de spurte sverger fremdeles til kaffetrakteren hjemme. 15,3 prosent lagger kaffe med kapselmaskin eller espressokaffe.

Ikke overraskende er det absolutt flest Osloboere som lager kaffe med espressomaskin (10,1 prosent) eller en kapselmaskin (12,2 prosent) hjemme.

– Dette underbygger den urbane kaffelatte trenden. Antagelig handler det mest om at vi drikker mer kaffe på kaffebarer i de store byene, og dermed får vi et annet forhold til kaffe og hvordan den skal smake. Det er mange som gjerne vil ha muligheten til å lage barkaffe hjemme – også fordi det selvsagt blir dyrt i lengden å skulle kjøpe den ute, sier Lorentzen.

Eldre trakter

Det er klart flest eldre i aldersgruppen 65+ som primært benytter traktekaffe (62,8 prosent), og prosenten synker gradvis med alderen. I aldersgruppen 18-29 år er det kun 29,4 prosent som foretrekker kaffetrakteren.

– Det er nok de mest bevisste kaffedrikkerne som legger ned mest penger og tid i kaffeutstyret. Dessuten skal man ikke undervurdere betydningen av å ha en flott kaffemaskin stående på kjøkkenet. Dette har for mange blitt en unik og trendy del av det øvrige kjøkkeninteriøret. Dessuten reduserer man omfanget av ”spillkaffe” ved bruk av kapsler. Her får man riktig dosering etter eget ønske, hver gang, sier Lorentzen.

Fornøyd med smaken!

Undersøkelsen viser før øvrig at blant de som lager kaffe hjemme, er 8 av 10 er svært godt eller godt fornøyd kaffesmaken. 14,6 prosent av de spurte lager ikke kaffe hjemme i det hele tatt.

Den landsrepresentative undersøkelsen, som ble foretatt av Infact AS på vegne av Electrolux, ble gjennomført 5. juni 2012 og 1116 personer ble spurt over telefon.

Save and share this post