Electrolux Newsroom Norway

Norske rengjøringsvaner: Kraftigere skyts mot hybelkaninene

Photos

8 av 10 nordmenn støvsuger ukentlig, og vi tar gjerne i bruk to støvsugere i kampen mot hybelkaninene. Men å bli kvitt støvdottene er tøffere enn vi tror. Spesielt i kriker og kroker rundt bokhyller og møbler har hybelkaninene gode vekstvilkår. Dette viser en fersk landsdekkende undersøkelse gjennomført for hvitevareselskapet Electrolux.

HybelkaninAt nordmenn tar støvkampen på alvor blir bekreftet i undersøkelsen. 85 prosent av nordmenn støvsuger ukentlig eller oftere. Flere og flere husstander har også to støvsugere tilgjengelig i kampen mot hybelkaninene. 1 av 3 oppgir nemlig at de også har en oppladbar støvsuger i hjemmet, foruten en vanlig støvsuger.

– Oppladbare støvsugere har blitt populære og effektive våpen mot hybelkaninene. Den står gjerne fremme på et kjøkken eller andre rom i hjemmet. Den blir mer tilgjengelig og brukes hyppig som supplement til hovedrengjøringen, sier kategorisjef Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

«Ut av syne, ut av sinn»

Selv om vi støvsuger ukentlig, er det likevel kun 4 av 10 som sier at de klarer å holde hjemmet fri for støv.

Bokhyllene er den største støvutfordringen, i følge undersøkelsen. Nesten halvparten av befolkningen oppgir dette som det vanskeligste stedet å tørke støv. Dernest følger henholdsvis møbler (16 prosent) og vinduskarmer (6 prosent).

–Vi er nok flinkere til å holde de åpne og synlige flatene rent for støv. Mindre tilgjengelige steder i hjemmet glipper litt for ofte i rengjøringen. «Ut av syne, ut av sinn», kan fort bli en hvilepute som dessverre kan skape et uheldig inneklima i mange hjem, sier Lorentzen.

– Det er først når man flytter på tingene eller tar ut bøkene fra bokhyllen at man ser resultatet av manglende rengjøring på slike steder. Enkelte støvsugere har imidlertid integrert støvbørste som gjør det enklere å komme til i kriker og kroker under rengjøringen, sier Lorentzen.

Sugeeffekt viktigst

Rengjøringsarbeid i hjemmet er kanskje ikke det morsomste man gjør. Desto viktigere er det å finne effektive og og komfortable hjelpemidler for å utføre jobben.

Undersøkelsen viser at sugeeffekt troner øverst på rangeringslisten over de viktigste kriteriene ved kjøp av ny støvsuger. Dernest følger støynivå. Disse kriteriene er langt viktigere enn både strømforbruk og design.

–Effektive hjelpemidler i hjemmet er viktigere enn mange tror. Husarbeid er for mange en ekstra byrde i en travel hverdag og et av de vanligste diskusjonstemaene i norske parforhold, sier Lorentzen.

Save and share this post