Electrolux Newsroom Norway

Designer skaper uforglemmelig middagsopplevelse

Photos

Electrolux har jobbet med profesjonelle kokker i 90 år og fått tilgang til uvurderlig kunnskap. Vi ønsker å formidle noe av denne kunnskapen og inspirere våre forbrukere til å tenke på det store bildet når de lager mat. Opplevelsen handler er ikke lenger bare om maten.

copy-web-1Kokkenes evne til å arbeide med alle sansene er nøkkelen til kulinariske suksess.  Middagens utseende skaper førsteinntrykket og er derfor en av de viktigste sansene.

– Electrolux har merket seg betydningen av det visuelle på en middag og uttrykket “å spise med øynene.” Vi ønsket å lage en annerledes opplevelse der flere sanser er involvert, og The Cube er det perfekte stedet for det, sier Gabriella Picano, PR-manager Sverige, Electrolux.

Designer tolker kokk

I august finner en helt ny verden sted i The Cube av Electrolux, en gastronomisk konsept som ligger på Kungliga Operans tak i Stockholm. Stjernekokk John Jureskog er på plass med en spesialkomponert meny. Han har blitt en trendsetter over hele kloden med sin mat som er både smakfull, enkel og ærlig med en distinkt smak.

Johans meny har blitt tolket av designeren og stylisten Martin Bergström, som har lang erfaring med å arbeide med visuelle uttrykk. Martins evne til å formidle en historie sammen med sin tekniske kunnskap om tekstil og materie i kombinasjon med en uuttømmelig fantasi, har gjort hans klær ettertraktet og og førte til en rekke oppdrag utenfor moteverdenen. Martin vil lage en bordsetting inspirert av Johans meny.

– Møtet med Johan Jureskog inspirerte meg når han snakket om “familien”. Familie kan selvsagt bety mange ting, men jeg tok til fokuserte på fellesskapet, og skapte et konsept der middagsgjestene er invitert til deltakelse og samhandling. Jeg vil legge ut mange kopierte tegninger  i forskjellige størrelser på bordet.

I tillegg til tegningene, blyanter og fargestifter, vil bordet inneholde blomster, røtter, og sopp. Alt som jeg er inspirert av. Ideen er at middagsgjestene skal kunne tegne på plassen de velger. Jeg tenkte det vil være hyggelig for alle å bli litt kreativ og tegne under måltidet. Dette kan helt sikkert åpne opp noen interessante diskusjoner og bryte isen for folk som ikke kjenner hverandre, sier Martin Bergström.

Bordsettingen vil være på plass i The Cube av Electrolux i perioden 10 til 19 august 2012.

Save and share this post