Electrolux Newsroom Norway

Electrolux 5Safety – Reduserer brannrisiko ved tøystryking

Photos

Stryking av klær er åpenbart ikke ufarlig. Halvparten av alle nordmenn har nemlig brent seg på strykejernet og mange glemmer å koble fra strømmen etter bruk. Electrolux har tatt problemet på alvor og lanserer nå strykejernet 5Safety som gjør stryking av tøy sikrere i norske hjem.

Skjermbilde-2012-08-15-kl.-9.55.20-AMI følge en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført for hvitevareselskapet Electrolux undersøkelsen svarer en av fire at de har glemt å ta ut stikkontakten fra strykejernet etter bruk. Over halvparten har også brent seg på strykejernet.

–Dette skyldes nok i stor grad at mange fortsatt benytter eldre strykejern, og mange av disse modellene har for dårlig beskyttelse mot varmgang. Nyere modeller som for eksempel “Electrolux 5Safety” har en rekke nye sikkerhetsfunksjoner som reduserer risikoen for både branner og brannskader i norske hjem, sier kategorisjef Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

Skjermbilde-2012-08-15-kl.-9.55.49-AMElectrolux 5Safety kommer med treveis automatisk avstenging. Dersom man går fra et jern som står på hælen, vil det automatisk slå seg av etter 8 minutter. Dersom jernet blir stående stille med sålen ned, vil det slå seg av etter 30 sekunder. Det samme gjelder dersom jernet skulle falle på siden. Når jernet slår seg av varsler det med lyd og lys. Når man løfter på jernet er det er i gang igjen.

Strykejernet kommer også med ekstra stor gummihæl. Slik står den stødig på underlaget, og velter ikke så lett dersom du skulle være så uheldig å skumpe borti strykebrettet.

For å sikre et godt og fast grep på jernet, er det også utstyrt med et stort gummiert håndtak. Da unngår man “glipper”, og faren for å miste jernet eller brenne seg, reduseres.

– Det er viktig å ta brannrisiko i hjemmet på alvor, og dette strykejernet er et viktig bidrag i så måte, sier Lorentzen.

Electrolux 5Safety er å finne i norske butikker til en veiledende utsalgspris fra NOK 799,-

Save and share this post